SAVE THE DATE: fietsival op donderdag 26 oktober

5 september 2017

De Standaard noemde Brugge onlangs ‘dé fietsstad van Vlaanderen’ en uit een enquête door Test-Aankoop kwamen Brugge en Hasselt als meest fietsvriendelijke steden in Vlaanderen uit de bus. Stad Brugge wil hierop verder bouwen en onderzoekt hoe we nog veiliger en comfortabeler kunnen fietsen in onze stad.  Wil je hierover meer te weten komen? Kom naar het ‘fietsival’ op donderdag 26 oktober in de Magdalenazaal.

Het jaarlijks festival van de toekomst kadert die dag in het thema van fietsvriendelijke stad. Aanleiding is een tussentijdse evaluatie van het ‘Fietsplan Brugge’ dat de positie van Brugge als dé fietsstad van Vlaanderen moet versterken en een lange termijnvisie biedt op fietsen en fietsvriendelijkheid in Brugge. Binnen het platform van de toekomst van Brugge kwamen immers heel wat ideeën binnen over fietsen en duurzaam verplaatsen.

Programma

In de ochtend (9u-12u) is een plenair gedeelte voorzien met uiteenlopende gespreksthema’s over de rol van de fiets in een stedelijke omgeving. Dit programma staat open voor alle geïnteresseerde Bruggelingen, mobiliteitsprofessionals, lokale ondernemers,...  
De namiddag (14u – 16u15’) kadert volledig in het teken ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’ waarbij Brugse scholen worden uitgenodigd voor een leerrijke namiddag over Brugge fietsstad.

Want trouwens: wist je dat we samen met de fiets in 2017…haar 200-jarig bestaan vieren?!

Praktisch

Wil je het plenaire gedeelte in de voormiddag volgen of wil je met je klas (vijfde leerjaar tot en met 3de middelbaar) deel uitmaken van het namiddagprogramma van het fietsival? Noteer deze datum alvast in je agenda!

Inschrijven voor het programma kan binnenkort op www.detoekomstvanbrugge.beDeelname is gratis.

Zie ook

27 februari 2019

Vanaf eind maart tot het begin van de zomer trekt het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’.

30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.