Pastorie Préférée in Sint-Pieters

17 juli 2019

Deze zomer wordt de pastorietuin in Sint-Pieters opengesteld voor twee feestelijke pop-upweekends. Pastorie Préférée vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli en op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

In 2016 werd de pastorie van Sint-Pieters geselecteerd als een van de negen toekomstplekken van Brugge. Samen met de inwoners ging de Stad op zoek naar een gedeelde en creatieve invulling van de pastoriewoning. Het idee was om de historische site in het hart van de gemeente te behouden en het een publieke functie te geven.

Ondertussen diende de Stad een subsidieaanvraag in bij het Stedenbeleid Vlaanderen. Deze instantie maakt middelen vrij voor projecten die investeren in sociale infrastructuur.  De renovatie van de site, in functie van de inbedding en uitbouw van het bottom-upinitiatief ‘Sint-Pieters Deelt’, werd een van de zes geselecteerde projecten (goed voor een subsidie van 666.000 euro).

Pop-up weekends

Het buurtwerk werkte met een aantal geëngageerde wijkbewoners verder aan ‘het verhaal’ rond de pastoriesite, aanpalend aan De Dijk.  Zo kwam de pastorie als winnaar uit het Erfgoedweekend 2018. Vier burgerpartijen mochten toen elk een stukje erfgoed op Sint-Pieters verkiesbaar stellen. Tijdens Erfgoeddag 2019 werd een ambachtelijke voedingsmarkt georganiseerd op de koer van buurtcentrum De Dijk en in de binnentuin van de pastoriewoning.

Wie nu al kennis wil maken met de pastorie kan deze zomer terecht op Pastorie Préférée. Twee weekends lang is de pastorietuin het decor voor een gevuld programma, heel vaak met lokaal talent. Het eerste weekend is ondertussen achter de rug maar hou de Facebookpagina in de gaten voor het programma van het volgende weekend. 

Buurtcentrum De Dijk

Ook buurtcentrum De Dijk biedt heel wat activiteiten aan. Wil je graag computerles volgen of samen koken met je buren? Ben je eerder artistiek aangelegd en wil je tekenen of muziek maken? Het kan allemaal in het buurtcentrum. Het volledige activiteitenaanbod vind je ook hieronder. 

 

buurtwerking_sint-pieters_activiteiten.pdf

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge