Paleisje Pimpen? Gruuthuse zoekt jong talent

10 oktober 2018

In kader van de heropening van het Gruuthusemuseum op 23 mei 2019 lanceert Musea Brugge het jongerenproject ‘Paleisje Pimpen’.

Concreet wil Musea Brugge een groep jongeren tussen 16 en 24 jaar engageren om hun artistieke interpretatie te geven op het vernieuwde Gruuthusemuseum en het erfgoed in het algemeen. Heb je zin en tijd om dit museum mee een nieuwe look te geven en om erbij te zijn op de feestelijke opening? Vind jij musea eerder saai en stoffig dan boeiend, inspirerend en actueel? Ben je tussen 16 en 24 jaar en wil je mee het stof van het Gruuthusepaleis blazen? Pimp dan mee met hen mee en meld je snel aan tot 31 oktober via www.paleisjepimpen.be. Ten laatse op 5 november krijg je meer nieuws of je erbij bent.

Het project loopt van november 2018 tot aan de opening van het vernieuwde museum eind mei 2019.

Musea Brugge werkt hiervoor samen met De Batterie, een Brugse kunsteducatie organisatie. In een eerste fase die nu start, worden jongeren (16-24 jaar) gerekruteerd. Eenmaal de groep gevormd is, krijgen zij het woord. De jongeren staan centraal. Ze krijgen de kans om aan de slag te gaan met professionele kunstenaars.

Hun creatieve insteek is belangrijk en hun verschillende talenten kunnen ruim aan bod komen. Van film tot fotografie, van muziek tot multimedia, van beeldende kunst tot grafische toepassingen. Verschillende disciplines zijn mogelijk, afhankelijk van de talenten van de jongeren zelf.

Installatie op zolder Gruuthusemuseum

Het uiteindelijke doel is de creatie van een installatie door de jongeren zelf op de zolder van het Gruuthusemuseum die feestelijk zal worden onthuld tijdens de heropening van het museum.

Het project ‘Paleisje Pimpen’ kadert binnen het nieuwe beleidsplan van Musea Brugge dat voluit wil inzetten op participatie van verschillende doelgroepen. Dit project wordt financieel ondersteund door de Vlaamse Overheid.

Meer info?

lieven@paleisjepimpen.be of via 050 44 87 90.

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge