Openbare drinkwaterfonteintjes in de stad

15 januari 2016

De stad besliste op maandag 7 december 2015 om als testproject vier publieke drinkwaterfonteinen te plaatsen op enkele Brugse plekjes: Graaf Visartpark, Sasplein / Kruisvest, Minnewaterbrug en het Astridpark. Dit idee werd vorig jaar ook via de toekomst van Brugge ingediend.

De fonteinen worden dit voorjaar geplaatst. Het gaat hier om een proefproject dat later zal worden geëvalueerd.
De installatie van drinkwaterfonteinen op druk bezochte openluchtlocaties is een meerwaarde voor Bruggelingen en bezoekers. Het systeem om dit soort fonteinen te plaatsen op toeristische en / of sportieve locaties is ondertussen ingeburgerd in heel wat steden. De fonteintjes zijn er voor iedereen, voor jong en oud.

Na het plaatsen van kilometeraanduidingen op de Vesten, het plaatsen van fietspompen, het toelaten van kleine terrassen in de winter, is dit opnieuw een kleine, maar degelijke maatregel die zorgt voor een levendige stad en die de levenskwaliteit voor Bruggelingen verhoogt. De fonteintjes ter hoogte van Sasplein / Kruisvest, Minnewaterpark en Visartpark zijn ideaal voor de vele joggers die er langslopen, die in het Astridpark en Visartpark kunnen dienen voor de vele spelende kinderen en bezoekers.

De fonteinen zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik en zijn vandalismebestendig. Ze zijn robuust van vorm, uitgevoerd in beton met gechromeerde plaat. Farys staat in voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de fonteinen. De plaatsing gebeurt niet verder dan tien meter van het bestaande leidingnet. Farys zorgt ook voor een correcte afwatering en voor regelmatige kwaliteitscontrole van het drinkwater.
Tijdens het winterseizoen worden de fonteinen buiten werking gesteld om vorstschade te voorkomen.

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be