Ontdek de prachtige tuin van toekomstplek Sint-Godelieveabdij in augustus

8 augustus 2017

Tijdens de ideeënoproep via de toekomst van Brugge in 2016 - 'verover de Brugse toekomstplekken- werd de Sint-Godelieveabdij één van de negen geselecteerde plekken. Op deze plekken werden in 2016 acties ontwikkeld worden: er werd met partners uit de buurt en daarbuiten rond de tafel gezeten en er werd nagedacht wat er kan gebeuren en hoe (al dan niet) tijdelijke ingrepen een extra dynamiek kunnen geven.  

De Sint-Godelieveabdij in de Boeveriestraat met een prachtige tuin werd in februari 2016 voor vijftig jaar in erfpacht gegeven aan de Stad Brugge. Het stadsbestuur ziet dit als een opportuniteit om een belangrijke historische site, met monumentaal karakter en prachtige tuin op termijn open te stellen voor het publiek. Brugge Foundation staat in voor de fondsenwerving om nieuwe toekomstgerichte functies in de gebouwen en de tuinen onder te brengen.

In augustus is de tuin van de abdij een aantal dagen open voor het publiek.

Samen met BOER KIMPE en met de jongeren van KUNSTENAL wordt voorzien in aangepaste animatie tijdens de openstelling.

BOER KIMPE wil rond zijn caravan mensen samen brengen op minder evidente plekken en deze zo meer bekendheid geven. Ze wil de sociale band versterken tussen mensen, hier meer in het bijzonder in het West-Brugge kwartier.

KUNSTENAL wil van de abdijsite een rustige en ontspannende lunchplek maken voor onze actieve medeburgers. Iedereen die wil, kan dus komen picknicken.

In augustus gaan de deuren nog open op volgende dagen:

  • Woensdag 23 augustus organiseert Kunstenal een eerste 'Picknick Uniek' van 11.30u tot 15.00u. Een lokaal Brugs muzikant zal aangepaste akoestische muziek brengen, Kunstenal zorgt voor een drankje.  
  •  
  • Woensdag 30 augustus plannen we voor het einde van de zomermaand een dubbelactiviteit:
    • ​'Picknick Uniek' van 11.30-15.00 gaat opnieuw door in de abdijtuin
    • Aansluitend vanaf 17.00uur (tot ca. 20.00u) een After Work aperitief via Boer Kimpe met abdijbier en een streepje muziek. De tuin blijft de ganse namiddag open voor bezoekers

Breng deze prachtige toekomstplek alvast een bezoekje op één van deze dagen!

Volgende activiteiten gingen al door:

 

Zondag 6 augustus was de eerste opening van de tuin. Je werd er verwelkomd door Boer Kimpe met een drankje en gebak
Maandag 14 augustus ging Boer Kimpe's Kubb tornooi door met een tapasba, biosap en-bier

 Meer informatie: www.bruggefoundation.be of info@bruggefoundation.be

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot