Ontdek de brochure 'boost je Brugse buurt'

30 oktober 2018

Bruggelingen zijn trots op hun stad en de vele ideeën en projecten via het platform van de toekomst van Brugge tonen aan dat ze hun handen uit de mouwen willen steken. Want: onze eigen straat en onze eigen buurt is onze trots. We kennen onze buurt het best en kennen vaak ook de behoeftes van onze buren.

Ook de stadsdiensten werken steeds meer vanuit een buurtreflex. Samenwerken met de Bruggeling is hierbij het sleutelwoord.
Elke dag maken we het leven in Brugge verder aangenaam. Want een aangename stad is ook een sociale stad. We willen dat elke Bruggeling zich thuis voelt in zijn of haar buurt. Wij zijn namelijk ‘Vierkant tegen Eenzaamheid’. Bruggelingen en buurtcomités met goeie ideeën krijgen dan ook ruimte van de Stad.

Stad Brugge houdt van de buurt, hou jij van jouw buurt ?

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken. Want een verzorgde en levendige buurt bevordert de sociale interactie en zorgt ervoor dat bewoners zich veiliger en gelukkiger voelen. We zetten enkele mogelijkheden en tips voor je op een rij en geven mee hoe de Stad je hierbij kan helpen. Onder meer via de campagne 'Brugge oltied schoane'.

Jij kan in jouw buurt zelf meewerken aan dit verhaal, denk aan het maken van een moestuinbak of ruilbibliotheekje, je (voor)tuin openstellen, bloemetjes aanvragen via je buurtcomité, je inzetten voor een burenhulp project, een speelstraat organiseren en nog zoveel meer.

Alle tips vind je terug in deze brochure.
Wens je graag een papieren versie? Stuur een mailtje naar toekomst@brugge.be met je naam, adres en het aantal brochures en we bezorgen het je.

Veel succes!

 

De brochure kan je hier downloaden:

boostjebrugsebuurt_2019.pdf

Zie ook

16 december 2019

Stad Brugge bouwt met studenten VIVES aan het Brugge van de toekomst.

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be