Onderzoek naar burgercollectieven: vul de bevraging in

7 november 2017

Ben jij actief in een burgerinitiatief? Zou je graag andere initiatiefnemers ontmoeten, of ben je benieuwd naar het landschap van burgercollectieven in heel België? Neem dan zeker deel aan dit onderzoek!

In opdracht van de Koning Boudewijnstichting en in samenwerking met Prof. Dr. Tine De Moor van de Universiteit Utrecht, voert de onafhankelijke denktank Oikos o.l.v. Dirk Holemans onderzoek naar Belgische burgercollectieven. In een eerste fase (oktober tot december) trachten ze een zo compleet mogelijke inventaris op te stellen van alle bestaande initiatieven. Via het webformulier (link hierboven) kan je jouw eigen initiatief toevoegen aan de inventaris en zo mee vorm geven aan het landschap van burgercollectieven in België. Onder burgercollectieven wordt begrepen: projecten die door burgers zijn opgestart en waar de burger actief meewerkt aan de productie van het goed en een zeg heeft in de vorm, organisatie en toekomst van het collectief.

Deze vragenlijst bestaat uit twee korte onderdelen die slechts enkele minuten in beslag neemt. De gegevens worden niet gepubliceerd of meegedeeld aan derden tenzij je dit uitdrukkelijk wenst.

Ken je andere mensen die betrokken zijn bij burgercollectieven? Stuur deze link dan zeker door en help zo mee alle burgercollectieven in België in kaart te brengen. De enquête loopt nog t.e.m. zondag 10 december.

De resultaten van het onderzoek zullen gepubliceerd worden in juni 2018. Indien je bijkomende vragen hebt, kan je altijd contact opnemen met projectmedewerkers Cornelis & Kati via collectifs@oikos.be.

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge