Nomineer een vrouwennaam voor 'meer vrouw op straat'

26 september 2019

Dit voorjaar lanceerde Sofie Lemaire (Radio 1, Canvas) de oproep #meervrouwopstraat.  Samen met verschillende steden, gemeenten én het grote publiek gaat ze een jaar lang op zoek naar indrukwekkende vrouwen uit de recente en minder recente geschiedenis.

Vrouwen die een plek in ons collectief geheugen verdienen. En beter nog: een plek in het straatbeeld. De definitieve resultaten (en straten) worden in het voorjaar van 2020 gebundeld in een achtdelige reeks op Canvas.

Studio 1 en 2 oktober op de Burg

Sinds woensdag 18 september trekt een pop-upteam de straat op om overal in Vlaanderen verhalen over straffe vrouwen te verzamelen. Iedereen die dat wil, kan in de rondreizende pop-upstudio van #meervrouwopstraat zijn of haar vrouwennaam komen nomineren voor een eigen straat. De pop-upstudio is op dinsdag 1 en woensdag 2 oktober (10-17u) te bezoeken op de Burg.

Suggesties zijn ook nog altijd welkom via dit online formulier op de Canvas-website.
Hierbij een warme oproep aan alle Bruggelingen die een naam kennen die niet mag vergeten worden in de lijst van geweldige vrouwen: geef die zeker door. Maak zo mee de geschiedenis van onze stad.

 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot