Maak deel uit van het HIGH FIVE team

7 maart 2018

We spenderen uren in het verkeer…
Soms staan we stil, liever willen we dat het vooruit gaat.
We steken ook graag geld in het verkeer… Soms betalen we een verkeersboete, liever kopen we een mooie wagen of snelle fiets.
We moeten rekening houden met regeltjes in het verkeer… Soms negeren we die, liever willen we dat iedereen doet wat moet.

High Five for a Safe Drive

Een mooi initiatief van onderuit in Zeebrugge! Dertien leerlingen van 5BSO (houtbewerking, bouw en centrale verwarming) van Onze Lieve Vrouw Ter Duinen uit Zeebrugge boksten in 2017 de verkeerscampagne 'High Five for a Safe Drive' in elkaar. Ook dit jaar wil de nieuwe lichting vijfdejaars hiermee verdergaan. Met ‘High Five for a Safe Drive’ willen ze iedereen aanmoedigen om slimme keuzes te maken in het verkeer. Ze willen iedereen aanmoedigen om hun verantwoordelijkheid te dragen voor hun gestelde gedrag.
De verkeerscampagne van 2017 had veel succes en aan de hand van een sensibiliseringsfilmpje werden meer dan 100.000 mensen bereikt. Ook de zelfgemaakte stripverhalen en bijhorende gadgets werden in de omliggende scholen verspreid. Dit alles werd beloond met twee prijzen en ook in de media kreeg de campagne de nodige aandacht.

Schat verkeerssituaties in via een game

Dit jaar breit de school een vervolg aan de campagne, want het werk is natuurlijk nog niet af. Naast het uitbrengen van de herwerkte stripverhalen en de herlancering van het filmpje, voegen ze een nieuw element toe: een spel.
De school wil een game ontwikkelen dat zowel de jongeren als hun ouders warm maakt om enerzijds hun verkeerskennis te verruimen en anderzijds hun kennis op te frissen. Door dit spel kan je in een fictieve stad echte verkeerssituaties inschatten. Je kan dit doen tijdens de verkeerslessen in de klas, in je vrije tijd of in de wachtzaal van de dokter.
Op die manier werkt de school een verkeerscampagne uit op verschillende fronten: het stripverhaal, het filmpje en het spel.

Crowdfunding

Om dit spel te kunnen realiseren (kostprijs: € 4.000), start de school met een crowdfunding campagne.  Doel is om het spel te ontwerpen zodat het voor iedereen open staat en gratis gespeeld kan worden. Je begeeft je in een virtuele stad met een zelfgekozen vervoersmiddel. Afhankelijk van de keuze die je aan het begin maakt, krijg je een route voorgeschoteld waarbij je op vaste plaatsen een verkeerssituatie moet inschatten. Spelers die op het einde van hun route alle situaties juist inschatten, kunnen extra beloond worden. Ze maken namelijk kans op één van de reflecterende rugzakhoezen.
Aan de hand van een workshop leren de leerlingen hoe het spel gemaakt wordt. Hierna wordt het otnwikkeld met de technologie en hosting van Ojoo. Daarmee kan het spel 1.500 keer gratis gespeeld worden.

Meer info over dit project?

Breng een bezoekje aan de crowdfunding pagina of de speciale Facebook pagina van deze campagne.

© Afbeelding - OLV Ter Duinen

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge