Laat jouw project financieren via de projectoproepen van de Koning Boudewijnstichting.

16 juli 2019

De Koning Boudewijnstichting heeft onlangs 2 oproepen gelanceerd voor lokale verenigingen, jeugdbewegingen, scholen, adviesraden, ... 

Wil je met jouw vereniging graag meewerken aan lokale projecten? Lees dan zeker verder! 

Oproep voor lokale projecten: Gemeente voor de Toekomst 

Heb je met je buurtcomité, vereniging of burgerinitiatief een project of idee met een aantoonbaar milieueffect rond één of meerdere van deze thema's?

  • energie 
  • materialenbeheer
  • mobiliteit 
  • voeding of landbouw 
  • duurzaam ruimtegebruik 

Het project moet gedragsverandering stimuleren in de lokale gemeenschap, brengt oplossingen aan voor maatschappelijke uitdagingen en/of zet mensen aan om samen de overgang naar een duurzame en hernieuwbare samenleving mee te versnellen. 

Klinkt dit als muziek in de oren? Aarzel dan niet en schrijf je in via de website van De Koning Boudewijnstichting. 

 

Lokaal samenwerken in zorgzame buurten in West-Vlaanderen - Fonds Dr. Daniël De Coninck

Ben jij een (sociale) ondernemer of ben je lid van een mantelzorgvereniging, een vrijwilligersorganisatie of een buurcoöperatie? Wil je bijdragen tot een zorgzame buurt? Heb je een idee hoe je zorgbehoevende buren in je straat of wijk kan helpen? 

Bekijk dan snel de oproep van De Koning Boudewijnstichting en stel je kandidaat! Het Fonds Dr. Daniël De Coninck wil projecten ondersteunen die buren, buurtorganisaties, eerstelijnsprofessionelen en lokale actoren aanzetten om gezamenlijk zorg te dragen voor de buurt, dag en nacht.

Inschrijven kan nog tot 20 augustus

 

Wil je weten welke noden er zijn op vlak van zorgzame buurten in Brugge? Neem dan even de resultaten van de opvolgconferentie ‘vierkant tegen eenzaamheid’ door.
Een tijdje geleden hebben we heel wat informatie en inspiratie op een rijtje gezet over levendige buurten in de Boost je Brugse buurt brochure.

 

beelden: Koning Boudewijnstichting

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be