Kindjes zijn ook de toekomst van Brugge!

9 maart 2018

Zuurstof voor en door onze toekomstiger burgers

Brugge kreeg er tijdens het weekend van 10 en 11 maart een nieuw geboortebos bij. Met zo'n bos willen we letterlijk zuurstof geven aan onze toekomstige burgers. We nodigden 2.960 gezinnen uit waarvan de kindjes geboren werden in Brugge tussen 1 januari 2014 en 31 december 2017 en er ook gedomicilieerd zijn. Zo'n 3.300 enthousiastelingen - waaronder een goeie duizend kindjes tussen nul en vier jaar - kwamen langs om hun boompje te planten. De plek van het gebeuren: domein ‘Foreest’ op Sint-Andries, tussen de Doornstraat en de Gistelse Steenweg. Het nieuwe stadsbos is hiermee 1,3 hectare groot en biedt plaats aan 3.400 bomen. De Stad kocht de grond - een voormalig akkerland - in 2009 aan. Dit nieuwe bos kadert in het grotere bosgebied Tillegem - Beisbroek - Chartreuzinnenbos van twaalf hectare. 

Ik ben de toekomst van Brugge

De toekomst van Brugge was op zaterdag 10 en op zondag 11 maart duidelijk aanwezig in het geboortebos. Zo kregen de jongste Bruggelingen elk een t-shirtje met 'ik ben de toekomst van Brugge' op. Ook kon je info over ons project krijgen via de medewerkers, aan de hand van een infobord en een flyer. Want: kinderen zijn de toekomst en jouw zoontje / dochtertje is de toekomst van onze stad. Ontving je dit t-shirt tijdens de actie van het geboortebos? Laat je zien in de speeltuin, in de kinderboederij, op school, op reis, ... en toon dat jouw kleine spruit een trotse Bruggeling is!
Tag jouw foto's met #detoekomstvanbrugge wanneer jouw kindje het t-shirt draagt en wanneer je ze online post.

De ingeschrevenen van het geboortebos werden toegevoegd aan de nieuwsbrief van de toekomst van Brugge om terug te koppelen over dit sfeerverslag. Wens je geen berichten meer te ontvangen? Meld je af in de nieuwsbrief die je ontving op 15/03 helemaal onderaan. ('deze nieuwsbrief niet meer ontvangen')

Wist je dat de Stad een traject aflegde om het label kind- en jeugdvriendelijke stad te ontvangen? Alle info via deze link.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot