Kinderen worden stadsexperts

12 december 2016

Drie zesde leerjaren (de Tandem, de Triangel en het Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat) gingen aan de slag rond het beleidsplan ruimte Brugge.

Op het Festival van de Toekomst kwamen de drie klassen samen om één installatie in elkaar te steken. Burgemeester Renaat Landuyt en schepen van Jeugd Franky Demon stelden op dinsdag 13 december in Howest het resultaat voor.

De installatie kwam er naar aanleiding van het beleidsplan ruimte, waarover je op deze website nog veel meer vindt. Kinderen hebben een andere, frissere blik op de ruimte in de stad. En die kijk hebben we nodig in Brugge. De Batterie, een kunsteducatieve organisatie, begeleidde de klassen en hielp hen om tot een mooi, creatief en serieus resultaat te komen. 

  • Eén groep maakte stadsvlaggen over belangrijke thema's, zoals leegstand, hoogbouw, ...
  • Een tweede groep maakte maquettes van een aantal plekken in de stad. Futuristisch maar ook heel nuttig en slim. 
  • Een derde groep ging aan het tekenen en maakt aan de hand van animatiefilmpjes duidelijk wat er allemaal kan veranderen in de stad. 

 

 

 

 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot