Kinderen werken aan project rond Brugge fietsstad

26 september 2017
In het kader van het project ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’, wordt de mening van kinderen en jongeren over fietsen in Brugge integraal meegenomen. Om dit te doen, konden de Brugse scholen intekenen op vijf workshops waar de leerlingen op een creatieve manier hun mening kunnen geven over wat een fietsvriendelijk Brugge voor hen betekent. Dit uit zich in kwalitatieve stadsvlaggen die vanaf de week van het Fietsival (week 23/10) zullen uithangen in de winkelstraten en aan de betreffende scholen.

Er werd hiervoor een oproep gelanceerd en een zeventigtal leerlingen (uit Brugge centrum, Brugge noord en een deelgemeente) uit het zesde leerjaar werkt de komende weken samen met De Batterie aan dit project waarbij ze nadenken over Brugge fietsstad. Waar liggen voor hen de drempels om op de fiets te springen? Welke ingrepen stimuleren hen juist om naar de fiets te grijpen?

Interesse wat dit oplevert? Ontdek binnenkort de stadsvlaggen in het stadsbeeld en luister naar hun verhaal tijdens het Fietsival op 26/10. Inschrijven voor dit Fietsival kan hier

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot