Kinderen veroveren eigen stad

27 juni 2016

Stad Brugge wil een stad zijn waar kinderen volwaardige burger zijn. Want een stad waar kinderen zich thuis voelen, is een stad waar iedereen zich thuis voelt.

Het label ‘kindvriendelijke stad’, dat de stad Brugge de komende 2 jaar wil binnenhalen, heeft als doel om een stad te creëren waar kinderen volwaardige burgers zijn, waar de stem van de kinderen gehoord wordt en waar effectief actie genomen wordt over alle beleidsdomeinen heen. Dit om de stad nog aantrekkelijker en leefbaarder te maken voor alle bewoners.

In 2017 staat ook daarom het platform ‘de toekomst van Brugge’ in het teken van het kind: De kinderen krijgen de kans om actief deel te nemen en zelf projecten uit te werken.

We willen weten waar kinderen  mee bezig zijn en hoe zij hun directe leefwereld en nog belangrijker hun toekomst zien. Vanuit die ideeën worden projecten voor en door de buurt opgezet.

Meer info

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.