Innovatienetwerk TURBO gestart met twee inspirerende sessies

5 april 2017

Het innovatienetwerk TURBO dat jonge creatievelingen tussen de 18 en 25 jaar steunt om hun ondernemingszin te helpen ontwikkelen, startte recent met twee evenementen: één rond crowdfunding en één rond het statuut student-ondernemer.

 

De crowdfunding sessie werdgetrokken door Howest en vond plaats op donderdag 27 april in de Sportinnovatiecampus.
Er werd dieper ingegaan op enkele platformen (Hello Bank, My Microinvest, Koalect) en er waren getuigenissen van enkele starters (KoomBana Bay Marketing Agency en Ledsreact). De avond werd afgesloten met een netwerkmoment.

 

De sessie rond het statuut student-zelfstandige vond plaats op donderdag 4 mei in De Makersrepubliek.
Xerius gaf er een toelichting en er waren enkele getuigenissen van Sam Vynckier (Founder Becycled.be - SESSY Award winner Student-Ondernemer van het jaar) en Willem Dumon (Co-Founder Fleetmastersoftware.com).
 

Doelstelling van TURBO is het bevorderen van ondernemerschap bij jongeren en studenten door het opzetten van een ecosysteem rond ondernemerschap. Dit ecosysteem wordt uitgebouwd met lokale partners: de dienst Economie & Werk van de Stad, de toekomst van Brugge, VIVES, HOWEST, TapisPlein vzw, Het Entrepot en de Korrelatie.  

 

EN... Ben je nog op zoek naar een unieke, inspirerende plek in het centrum van Brugge om jouw event, lezing, debat, receptie, vergadering, expo of een ander wild creatief idee te organiseren? De Makersrepubliek stelt haar ruimtes ter beschikking aan externe organisaties. Voor meer informatie neem je contact op met Michiel Vanden Abeele: michiel@republiekbrugge.be

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot