Het team van Sint-Pieters EET

6 september 2019

Rita Van Handenhoven en Caroline Decorte zijn vrijwilligers bij het project 'Sint-Pieters EET', een onderdeel van de buurtwerking 'Sint-Pieters deelt'. Iedere woensdag gaan ze aan de slag met voedseloverschotten van de lokale supermarkt en groothandel. Nadien maken ze een heerlijke maaltijd met enkele buurtbewoners. De groep is ondertussen zeer gehecht aan elkaar. 

Start Sint-Pieters EET

In 2017 richtten Jo Vande Calseyde en Rita Van Handenhoven 'Sint-Pieters EET' op in buurtcentrum De Dijk. Nadien kwam Caroline er ook bij. Samen werden ze vrijwilligers in het buurtcentrum en gingen meer aan de slag in de gemeente. Met 'Sint-Pieters EET' brengen ze mensen samen en gaan ze voedselverspilling tegen. Ondertussen is Jo jammer genoeg overleden. Met het hele team zetten ze de gedrevenheid van Jo voor dit project verder. 

Het concept

De lokale supermarkt, groothandel en bakker schenken de initiatiefnemers producten. Iedere woensdag vanaf tien uur gaan ze daarmee aan de slag en maken ze een heerlijk middagmaal samen met de gasten. Tijdens deze kooksessies verwelkomen de dames gemiddeld 20 à 25 personen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Iedereen doet een vrije bijdrage voor de maaltijd en helpt nadien met de afwas. Het project bestaat nu twee jaar, Rita en Caroline denken nog niet aan stoppen. 

Ze zorgen telkens voor heerlijke soep, een warme maaltijd en een dessertje. 

De Warmste Week 

Het team van ‘Sint-Pieters EET’ zet zich dit jaar in voor het Kinderkankerfonds, vzw Speling en vzw Wieder tijdens de Warmste Week. Vorig jaar haalden ze maar liefst 1.287 euro op. Dit jaar streven ze naar een hoger bedrag.

Wil jij hun initiatieven steunen? Bestel dan verse soep of confituur, gemaakt met voedseloverschotten.
De kraakverse confituur kost drie euro per potje. Daarnaast kan je kiezen voor verse erwtensoep met rookworst en spek of tomatensoep met balletjes van een liter (4 euro), 2 liter (7 euro) of 3 liter (10 euro).

Bestellen kan via rita.van.handenhoven@telenet.be of via sms / per telefoon (0477 39 08 65).

Zie ook

6 februari 2020

Sleutelfiguren uit Sint-Pieters dachten na over de plek De Dijk - Tempelhof. Maakt een park de site aantrekkelijker? Hoe verbeteren we de bereikbaarheid? Welke activiteiten moeten er nog kunnen? Een sfeerverslag van een dynamische avond.

21 november 2019

Benieuwd naar het resultaat van de studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning tijdens hun ontwerpweek op Sint-Pieters? Meer info in dit nieuwsitem.