Het Belgiek weekend zit erop!

2 mei 2018

Belgiek weekend

In het weekend van 27-29 april streek de Belgiek neer in de Stationswijk in Zeebrugge. Een ideaal ontmoetingsmoment voor de Zeebruggenaren en ook 'de toekomst van Zeebrugge' kwam uitgebreid aan bod.

Brugge Plus zorgde voor een muzikaal programma op vrijdagavond en op zaterdagmiddag konden jong en oud zich vermaken met circusinitiaties door Woesh en de film “70 mijl in vogelvlucht” van De Batterie.

De toekomst van Zeebrugge

Tegelijkertijd werd de toekomststudie voor Zeebrugge 'Toekomst Zeebrugge vandaag en morgen' op interactieve manier toegelicht via een luchtfoto, maquette en toekomstbeelden. Het studieteam (AWB, 51NE4, Simply community) was aanwezig samen met enkele medewerkers van het stadsbestuur om op tal van vragen te antwoorden en we verzamelden heel wat ideeën en opmerkingen. ’s  Avonds kregen de jongeren van WUK-kot vrij spel met workshops, smoothies en muziek.

Op zondag werden de elf cruciale plekken doorheen de vier wijken al fietsend met elkaar verbonden. Een boeiende rit vol verhalen over het Zeebrugge in het verleden, nu en voor de toekomst. Daarna was Wijk Up aan de beurt met hun namiddagprogramma.

Door dit weekend hebben we een belangrijke eerste stap gezet in het communicatie- en inspraaktraject 'de toekomst van Zeebrugge'. De bedoeling is om iedereen op de hoogte te brengen van de ideeën en concepten uit de studie. Deze werden gebundeld in een korte brochure (zie pdf onderaan dit item). De volledige studie, laatste nieuws en belangrijke momenten kun je raadplegen op www.detoekomstvanzeebrugge.be.

Stap voor stap worden concepten, toekomstplannen en ideeën samen met de bewoners en bezoekers van Zeebrugge vertaald in concrete projecten en realisaties.

De oogst van dit weekend vind je op de ideeënpagina terug per wijk. Dit algemeen voor Zeebrugge, de Strandwijk, Zeebrugge Dorp, de Stationswijk en de Visserswijk. Heb je aanvullingen of andere ideeën? Reageer op de ideeën per wijk of dien zelf een nieuw idee in. Net als alle andere ideeën voor de toekomst van Brugge toetsen we deze af op haalbaarheid, vragen we na, leggen we connecties en koppelen we de stand van zaken terug naar de idee-indiener of via de website.

Daarnaast komen er in de toekomst nog specifieke oproepen voor de cruciale plekken. Volg dit zeker op de voet en we houden jullie op de hoogte.

brochure_de_toekomst_van_zeebrugge_web.pdf

Dit moment kwam tot stand met de steun van het Streekoverleg Kust. 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot