Goed nieuws voor projecten fietsbrug en 't Brugs Ei

11 januari 2017

Voor twee projectgroepen van de toekomst van Brugge is er goed nieuws: de fietsbrug zou wel eens in een stroomversnelling kunnen komen en de petitie van 't Brugs Ei kwam aan: de maximumsnelheid op de R30 werd op 2 plaatsen teruggebracht van 70 km/u naar 50 km/u.

Een nieuw jaar met enkele veranderingen: 't Brugs Ei vroeg via een buurtpetitie om de snelheid voor de regio Bloedput-station aan te passen naar maximum 50 km / u. In de gemeenteraad werd beslist om dit ook uit te breiden voor de Sint-Pieterskaai. Dit is van kracht sinds 1 januari 2017. Deze en andere ideeën van de projectgroep werden verder ook meegenomen in de studie rond de R30 en overgemaakt aan het Agentschap Wegen en Verkeer die bevoegd is voor deze weg.

Verder ontstond er tijdens de ateliers in 2015 een groep van burgers en experts die plannen uitdacht voor een betere fietsverbinding aan de hand van een brug over de Vesten. De groep was vastberaden en maakte plannen en simulaties, waaronder een knap filmpje. Het idee werd meegenomen in de studie rond ‘stadsvaart’, dat naast een verbreding ook de verbindingen over de weg bekijkt.
De versnelling voor een fietsbrug kan er mogelijks komen door de defecte Kruispoortbrug. Momenteel wordt grondig onderzocht hoe een fietsersbrug versneld kan bijdragen tot een oplossing voor het verkeer rond de Kruispoort. 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot