Gezocht: groene (wijk)ambassadeurs

22 juli 2019

Heb je groene vingers? Dan zijn we op zoek naar jou! Bewoners of bezoekers die de huidige stadstuinen, private groene parels of zelfs het openbaar domein met ons mee willen onderhouden en letterlijk willen laten groeien, bloeien en verwilderen. Daarnaast kan je ook meedenken over de nieuwe groenzones die in de plannen van de Biekorfsite zullen ontwikkeld worden, of over andere mogelijkheden voor meer groen in de wijk.

Ken jij de Sint-Jakobsbuurt buurt door en door? Dan word jij binnenkort misschien wel de wijkambassadeur! Wil je jouw verhaal delen, andere bewoners inspireren, groepen rondleiden in de buurt en hen introduceren in de creatieve wijk van de toekomst? Dan ben jij de geschikte persoon om de troeven van de wijk uit te dragen en ambassadeur te worden van dit heel stadsverhaal.

Op dinsdagvoormiddag gaat architectuuratelier Dertien12 aan de slag met de dromen en ideeën van bewoners. Ook de Republiek zal aanwezig zijn. Je kan terecht bij Elsie Roose als je graag meewerkt aan het project. Je kan haar op dinsdagmorgen vinden aan de oude collegetafel in de Wonderkamer. Ze is vanaf 11 juni iedere dinsdag aanwezig tussen 9 en 12 uur.

Kan je niet wachten om je in te schrijven? Stuur dan een mailtje naar elsie@republiekbrugge.be of neem contact op via 0491 61 35 23.

Zie ook

19 november 2019

De Biekorfsite wordt vanaf 2022 vernieuwd waarbij innovatie, energiebesparing en duurzaamheid de kernwoorden vormen voor deze ingrijpende verbouwingsplannen.

© Femke den Hollander

15 november 2019

De Stad stelde in november 2019 het ruimtelijk deelplan rond het Ezelstraatkwartier voor. De buurt en gebouwen met erfgoedwaarde worden zo sterker gemaakt.