Geniet van de zomerse pop-upbars in Brugge

16 juli 2019

De zomer is nu echt van start gegaan en dat betekent ook heel wat nieuwe pop-upbars in Brugge. Heb je nog geen plannen voor zomerse avonden? Uit dit lijstje kan je alvast kiezen om een gezellige, zomerse avond te beleven. 

URB EGG-café

Dit jaar landt het URB EGG-café pal in het centrum van de stad, voor de 150-jarige Koninklijke Stadsschouwburg. Dit is ook meteen de start van de Pre-Triënnale Brugge 2019. Ontmoet, geniet en inspireer zijn dit jaar de kernwoorden voor het evenement. Kom deze unieke locatie (her)ontdekken, geniet van een drankje en maak kennis met het uitgebreide programma voor de komende twee maanden. Om de twee weken wordt er een zondagsgesprek georganiseerd tussen gasten uit diverse sectoren. De 4 thema's die aan bod komen zijn kunst in de stad, solidariteit, gemeenplaatsen en stadsvernieuwing.  

Waar?
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29

Wanneer?
Iedere dag van 11 tot 22 uur tot en met 8 september.
 

© Jasper van het Groenewoud

FAYARD pop-upcinema & zomerbar

Nog tot en met zaterdag 14 september 2019 kan je lekker relaxen en genieten van de zon op een sfeervol en gezellig zonneterras in Zomerbar FAYARD. Je kan er het hele weekend tot rust komen, genieten van ontspannende muziek, frisse drankjes en bruisende activiteiten. 

Ben je eerder een filmliefhebber? Dan is FAYARD the place to be! Elk weekend zijn er gratis vertoningen van de beste filmklassiekers. Voor en na de filmvertoning kan je gezellig keuvelen in de zomerbar met een verfrissend drankje in de hand. 

Ontdek het volledige programma op de website van de pop-upbar. 

Waar?
De Basis, Pelderijnstraat 54 in Sint-Kruis

Wanneer?
Iedere vrijdag van 17 tot max. 1 uur, iedere zaterdag van 13 tot max. 1 uur en op zondag van 10 tot 22 uur. De pop-upcinama & bar blijft open tot en met 14 september. 
 

 

Bar Visart

Een pop-upbar in het Graaf Visartpark was één van de negen toekomstplekken die uit de oproep van de toekomst van Brugge kwam in 2016. Vorig jaar zette de bar voor de derde keer zijn deuren open. Dit jaar geen pop-up bar georganiseerd door het feestcomité van Kristus-Koning maar de fakkel werd overgenomen door enkele jongeren uit de buurt. Hierdoor kun je ook deze zomer genieten van een drankje onder een stralende zomerzon.

Bar Visart staat zowel voor ontspanning, het verpozen tijdens het spelen van kinderen als een geslaagde afterwork. De nieuwe uitbaters staan alvast klaar om met heel veel enthousiasme van het park opnieuw een ontmoetingsplek te maken voor jong en oud. 

Waar?

Graaf Visartpark, Brugge

Wanneer?

Van 15 juli tot en met 31 augustus van maandag tot en met donderdag open van 14 tot 18 uur. Op vrijdag en in het weekend van 14 tot 20 uur. Volg de activiteiten van Bar Visart op de voet via Facebook. 

Jij ook? 

Onderneem jij of je vereniging ook een zomers initiatief met als doel de buurt dichter bij elkaar te brengen? Laat het ons weten via toekomst@brugge.be

 

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be