Gamefestival in de Koninklijke Stadsschouwburg op 6, 7 en 8 maart

20 januari 2020

Op 6, 7 en 8 maart organiseert Cultuurcentrum Brugge het gratis gamefestival Playtime 20.20 in de Koninklijke Stadsschouwburg. In het feestelijk cultuurseizoen 2019 – 2020 biedt het cultuurhuis veel aandacht aan de 150ste verjaardag van de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg. Cultuurcentrum Brugge startte het seizoen met een terugblik via een re-enactment en kijkt met dit gamefestival richting de toekomst. 

Programma

Op vrijdagavond 6 maart neemt de band Chaos Generator het podium van de Koninklijke Stadsschouwburg in en brengen de bandleden, met de Commodore 64 en authentieke eighties synthesizers, live hun eigen soundtrack op de film Mortal Kombat (1995).

Ook Bibliotheek Brugge sluit aan en brengt op zaterdagmorgen 7 maart de lezing ‘Jongeren en hun schermpjes’ en een workshop ‘digitaal knutselen’.

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart kunnen gamers in de Koninklijke Stadsschouwburg doorlopend genieten van een grote selectie indie games, retro games en battle games. Op zondag 8 maart daagt niemand minder dan gamereus William Boeva de gamers uit om het tegen hem op te nemen op het groot podium van de Stadsschouwburg.

Déville Arcade voorziet in de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg een reusachtig houtskelet in de vorm van een walvis die iedereen uitnodigt om vier unieke games te spelen met alternatieve besturing en LED visuals.

Liefhebbers kunnen zich op zaterdag en zondag in de Stadsschouwburg ook creatief bezighouden met de workshops ‘Maak je eigen spel met Makey Makeys’ en ‘Bouw je eigen virtuele wereld’. Gratis, maar wel vooraf inschrijven.

Gluon Education bouwt ergens hoog in het gebouw een belevingsruimte met interactieve demonstraties waarbij je kennis maakt met nieuwe technologieën zoals virtual reality, artificial intelligence en 3D printing. Laat je onderdompelen in een virtuele wereld, ontwerp een 3D-project, laat een robot notities nemen of rondrijden,... en verwonder je aan enkele prototypes die door jongeren ontwikkeld werden tijdens de Smart Cities Lab en Wearable Technology Labs van Gluon.

We sluiten de zaterdag af met de 15de Pecha Kucha-avond waarin we de Brugse creativiteit vieren en uitdagende ideeën, projecten en ervaringen delen. Daarna staat DO vzw in Factor Club in voor de afterparty van de dag: ‘Playtime – The Party’, met o.a. Herrmutt Lobby. Een feestje opgebouwd met motion tracking, speciale lichteffecten en deejays met zelfgemaakte apps.

Op zondagmorgen sluiten William Boeva, Joost Vandecasteele, Hannes Devillé en Ben Allossery aan op het panelgesprek ‘Trends & toekomst van gaming’. Moderator David Verbruggen zit aan de console en leidt het gezellig, spontaan en ludiek gesprek in goede banen.

Praktisch

Alle activiteiten zijn gratis.

Voor sommige activiteiten (film, lezing en workshops) kan je gratis tickets reserveren via www.playtime2020.be. Gratis tickets voor ‘Playtime 20.20 – the party’ op zaterdagavond kunnen op zaterdagmiddag in de Koninklijke Stadsschouwburg afgehaald worden.

Het volledige programma vind je op www.playtime2020.be.

Vrijdag 6 , zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020
Koninklijke Stadsschouwburg Brugge (uitgezonderd BIB en Playtime 20.20 – the party), Vlamingstraat 29, 8000 Brugge
 

Organisatie: Cultuurcentrum Brugge

In samenwerking met Cultuurconnect, de Vlaamse Overheid, Razor Reel Flanders Film Festival, DO vzw, Het Consolesalon, Devillé Arcade, Het Entrepot, Game Mania, Gluon en Bibliotheek Brugge.

 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot