Festival (H)eerlijk Brugge

25 maart 2016

(H)eerlijk Brugge is een gratis festival tijdens het weekend van 28 en 29 mei in de Brugse binnenstad dat focust op lokale, duurzame en gezonde voeding. Het evenement kadert in de deelname van Stad Brugge aan het Europees Food Smart Cities for Development project. (H)eerlijk Brugge zal dit thema onder de aandacht brengen via onder meer een voedseloverschottenbanket, workshops rond stadslandbouw, voedselverlies en het korte ketenverhaal, een streekproductenmarkt en een Fair Trade Expo; thema’s die ook duidelijk via de toekomst van Brugge naar voor komen. Noteer deze datum nu al in jouw agenda!

Er zijn vier activiteiten waar je kan aan deelnemen of bezoeken: 

FEEDING THE 5000
28 mei 2016 - Koning Albertpark
5.000 mensen kunnen gratis genieten van een waar voedseloverschottenbanket in het Koning Albertpark.
Inschrijven is niet nodig, om 12u worden de maaltijden bedeeld. Er worden borden voorzien, breng alvast je eigen bestek mee!
Chef kok Pieter Lonneville en de leerlingen van Spermalie, Hotel en Toerismeschool Brugge, toveren een heerlijk gerecht voor jouw klaar. Op het banket wordt zowel een groentegerecht als een maaltijd met Noordzeevis aangeboden. De organisaties uit het Food Lab (KABA, Oranje, Soepcafé,..) gaan op zoek naar de overschotten, de visveiling levert de visoverschotten aan.

INFO en WORKSHOPS
28 mei 2016 - Koning Albertpark 
De leden van het Food Lab en andere organisaties brengen vanaf 11u (tot 18u) tal van workshops en proeverijen rond volgende vier thema’s: standslandbouw - korte keten - voedselverlies - Fair Trade.
De winnaars van de klimaatwedstrijd duurzame voeding 2015 zullen hun resultaten en project voorstellen alsook de deelnemers van dit jaar. Je kan er ook stemmen op jjouw favoriete project.
Door deelname aan de doe activiteiten kan je leuke prijzen winnen en op de stand van de kringloopkrachten kan je meedoen aan de Vlaco wedstrijd.

LOCAL HEROES - STREEKPRODUCTENMARKT
28 en 29 mei 2016 van 10u tot 18u - Stadshallen 
Koop op de streekproductenmarkt en word begroet door producenten die u de mogelijkheid geven om overheerlijke, gezonde en verse producten aan te kopen, recht van bij hen, zonder tussenschakel en aan eerlijke prijzen.
Heel wat lokale gastronomische chefs zullen tijdens de streekproductenmarkt aan de slag gaan met de producten van de deelnemende landbouwers en er overheerlijke creaties mee bereiden. Wees getuige van hun uitmuntende kookkunsten en kom zeker eens proeven van hun creaties!

FAIR TRADE EXPO
14 mei tot 30 mei - Atrium station
Op deze Expo ontdek je waar Fair Trade voor staat, welke handelaars en horecazaken in jouw stad fairtradeproducten aanbieden en hoe jezelf kan kiezen voor eerlijke en lokaal duurzame voeding. Door een ludieke foto van jezelf te nemen in de photobooth van de Expo, out je je als ‘Fair Trade Fan’. Je krijgt jouw foto in je mailbox of je kan hem op de Facebookpagina plaatsen.
Deze tentoonstelling zal te zien zijn van 14 tem 30 mei in het Atrium van Station Brugge. Daarna zal de Fair Trade Expo rondreizen naar Gent, Milaan, Utrecht, Bilbao en Thessaloniki.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot