Een regen van goeie ideeën tijdens de tafelsessie in De Boomhut

23 mei 2016

Tijdens het schoolfeest van Freinetschool De Boomhut kwamen heel wat sterke ideeën van jong en oud naar boven om het koetshuis een zinvolle herbestemming te geven. Het koetshuis staat momenteel ongebruikt en in licht vervallen staat op het groene voormalige kasteeldomein van De Boomhut. Om het van de sloophamer te redden organiseerde de Toekomst van Brugge op 21 mei 2016 een tafelsessie om ideeën te sprokkelen. Heel wat leuke ideeën kwamen naar boven; gemeenschapshuis, circusschool, kinderboerderij, fruitverwerking, … Samen met de directie wordt een selectie van deze ideeën verder onderzocht naar haalbaarheid en meerwaarde voor school en buurt. Wie er niet kon bijzijn maar graag zijn idee nog kwijt wil, kan dat via deze website doen.

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be