Een idee rond duurzame voeding? Doe mee aan de wedstrijd Brugge Smaakt!

21 oktober 2019

Stad Brugge zet zijn schouders onder een duurzame voedselstrategie. We moedigen lokale, milieuvriendelijk geproduceerde en seizoensgebonden voeding aan. Dat is niet enkel goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu.

Wie een goed idee heeft rond duurzame voeding in Brugge, kan een innovatief projectvoorstel indienen. De projectvoorstellen moeten kaderen in een of meerdere thema’s van de voedselstrategie, zoals stadslandbouw, stadstuinieren, korte keten, voedselverlies, Fair Trade en minder vleesconsumptie.

Zowel projecten die opgestart zijn in 2019 of die ten laatste in 2020 worden opgestart, komen in aanmerking. De winnaars krijgen een geldprijs van maximum € 2.500. Deze prijs moet gebruikt worden om de werkzaamheden of aankopen te bekostigen die beschreven zijn in de aanvraag.

De ingediende projecten worden beoordeeld op: innovatie, sociale en milieu-impact, herhaalbaarheid, prijs/kwaliteitsverhouding.

Alle info over de wedstrijd, het wedstrijdreglement en het inschrijvingsformulier vind je op foodlab.brugge.be. Om deel te nemen aan de wedstrijd, vul je het inschrijvingsformulier in. Vóór 18 november kan je dit terugsturen via mail: leefmilieu@brugge.be of op volgend adres: Huis van de Bruggeling, Frank van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge (t.a.v. dienst Leefmilieu).

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot