Een abdij vol ideeën

25 april 2016

Vorige zaterdag passeerden heel wat aangenaam verraste bezoekers met veel nieuwsgierige blikken aan de stand van de Toekomst van Brugge in de mooie tuinen van de Sint-Godelieveabdij. Ze werden geprikkeld om hun mening te geven over enkele toekomstvoorstellen aan de hand van inspiratiekaarten. Het ging van een meeting center, tot een stilteplek, een restaurant, buurttuinen, theatervoorstelling tot een museum of een expositieruimte.

Zondag gingen we wat dieper in op de voorstellen en verwelkomden we een 50-tal potentiële initiatiefnemers op de tafelsessie voor de herinvulling van de abdij. De stad zoekt namelijk partners die samen aan één verhaal kunnen schrijven.
De invulling zal afhangen van een aantal lokale behoeftes en enkele bovenlokale opportuniteiten. Zes experts op het vlak van duurzaamheid, transitie, innovatie, erfgoed, communicatie, financiële haalbaarheid, … luisterden naar de vele voorstellen en gaven advies. Er kon ook informatie worden ingewonnen over de site of een afspraak worden gemaakt om projecten verder te onderzoeken.
Nu is het wachten tot 17 mei 2016, tegen dan moeten alle voorstellen voor de Sint-Godelieveabdij ingediend zijn en maakt een deskundige jury de ‘puzzel’ om tot één coherent verhaal te komen. Uitvoering kan mogelijks in het najaar van 2016 al stap voor stap uitgevoerd worden.
U vindt hier meer informatie over de Sint-Godelieveabdij. 

Indienen van een voorstel kan via het online invulformulier.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot