Duizend deelnemers aan de mobiliteitsdebatten

7 januari 2015
 
De vier inspraakvergaderingen die Stad Brugge organiseerde naar aanleiding van de opmaak van het nieuwe mobiliteitsplan zitten erop. De opkomst was talrijk, de ideeën van de Bruggelingen waren menig. 
 
Hiermee eindigt de eerste fase in de opmaak van een gloednieuw mobiliteitsplan voor de Stad, dat begin 2016 in voege treedt. Via rondetafelgesprekken konden de inwoners kenbaar maken aan de Stad wat zij als prioritair zien inzake de mobiliteit voor Stad Brugge. En dat deden ze massaal. Zo'n duizend inwoners gingen in op de uitnodiging en lieten hun mening horen over diverse mobiliteitskwesties zoals parkeren, ringvaart, duurzaam vervoer... De inspraakrondes leverden zo'n drieduizend ideeën op. Ook via de website kreeg de Stad een driehonderdtal aandachtspunten binnen.

Vooraleer een nieuw plan op te stellen, wilden we luisteren naar de ideeën van de Bruggeling over mobiliteit.  We zijn heel blij met het resultaat van de vergaderingen. De massale opkomst bewijst het belang van participatie van de inwoners. 

Vanuit de toekomst van Brugge ontvingen wij sinds de oproep afgelopen zomer zo'n 60 ideeën over mobiliteit, waaronder heel wat over duurzaam en alternatief vervoer. Deze ideeën werden tijdens de inspraakvergaderingen in de verf gezet. Aanwezigen konden er inspiratie uit putten en zelf nieuwe ideeën formuleren.

Stad Brugge neemt alle verzamelde aandachtspunten mee in de verdere uitwerking van het mobiliteitsplan. Op basis van de input van de inwoners wordt een visie op het mobiliteitsbeleid van Brugge ontwikkeld. Tijdens de laatste fase van de opmaak van het plan wordt het actieprogramma samengesteld. Dit programma zal voorgesteld worden via vier infomarkten in het najaar van 2015.

 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot