Dudzele aan de beurt

27 maart 2019

'Buurt aan de beurt' is van start gegaan en Dudzele mocht de spits afbijten! Voor het eerste 'buurt aan de beurt'-moment ging het Brugs stadsbestuur langs in het zonnige Dudzele, in zaal De Polder. Zondag 24 maart was de start van een reeks buurtbezoeken. We komen naar je toe op in totaal 24 verschillende momenten en locaties. Dit is hoe het eerste moment eruit zag: 

Het buurtmoment ging van start om 10.30 uur in zaal De Polder. De beleidsploeg begon de voormiddag met een officieel moment waarin ze wat uitleg gaf over wat ze de komende jaren willen realiseren met het stadsbestuur en in Dudzele. Een kort filmpje stelt het voltallige schepencollege voor en vat de grote lijnen van het beleidsprogramma samen. Nadien volgde een receptie waarbij de burgemeester en schepenen zich mengden tussen de bewoners. Een losse babbel, Brugse Zot, een glaasje wijn of fruitsap in de hand en spelende kinderen rondom de gepimpte wagen van de jeugddienst: de eerste tussenstop was meteen een groot succes want 150 mensen kwamen langs om de toekomst van Dudzele te ontdekken. 

De bezoekers kregen de kans om de themamarkt te bezoeken. Vragen over hoe je de buurt groener maakt of een buurtfeest organiseren werden allemaal beantwoord door de medewerkers van de 'boost je buurt'-hoek. 

Wat verandert er binnenkort in de omgeving van Dudzele? Bezoekers kregen de kans om hun vragen voor te leggen aan verschillende diensten zoals Mintus, openbaar domein en mobiliteit.  Het was de ideale gelegenheid om (nieuwe) buren te leren kennen en ook buurtfiguren zoals de wijkagent en de gemeenschapswacht. 

Ook de jeugddienst was van de partij met hun speelparadijs voor de jongsten onder ons. Via een parcours klauterden de kleinsten over de verschillende hindernissen en kinderen konden zich ook uitleven op de verschillende fietsjes. Al spelend konden de kinderen hun visie op de toekomst doorgeven aan de jeugddienst. 

Het stadsbestuur voorzag voor de bewoners ook mogelijkheid om op verschilende laptops en tablets hun persoonlijke ideeën en bezorgdheden bekend te maken. Tijdens een praatje registreerde de medewerker de melding via het online meldpunt

Een geslaagde, eerste editie! Wil je (nog) eens langskomen op een 'buurt aan de beurt'-bezoek bij jou in de buurt? Ontdek hier het programma! 

Neem zeker af en toe een kijkje op deze pagina want binnenkort ontdek je hier meer over de ideeën van Dudzele en andere buurten. 

Zie ook

7 juli 2019

Sinds eind maart tot het begin van de zomer trok het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’. 

1 oktober 2019

'De Stadsrepubliek' heeft een website met actuele info over dit project. Neem zeker een kijkje op www.destadsrepubliek.be