Draag je steentje bij aan de World Cleanup day

11 september 2018

Maak deel uit van 's werelds grootste burgeractie. Komende zaterdag - 15 september - maken we onze planeet schoon. Miljoenen vrijwilligers, 150 landen, één dag.

Tien jaar geleden werd de eerste opruimdag georganiseerd in Estland. Wel vier procent van de lokale bevolking werkte mee om het land op te ruimen. Tijdens dit evenement werd – op enkele uren tijd – 10.000 ton afval verzameld.

Vandaag wordt hard gewerkt om in 150 landen vijf procent van de bevolking samen te brengen om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen in één dag, dit op 15 september 2018, World Cleanup Day!

World Cleanup Day Belgium roept alle sectoren van de samenleving op om zich te verenigen en actie te ondernemen om onze planeet op te ruimen.

Ook in Brugge vinden er - voor zover ons bekend - twee acties plaats:

 • JCI Brugge ruimt Brugge op en zorgt voor mooie straten
  Planning:
  8u30 verzamelen aan de kiosk in Koningin Astridpark
  8u50 verwelkoming
  9u -11u opruimactie
  11u15 samenkomen om vuilnis te verzamelen
  Voorzie gemakkelijke schoenen. Heb je thuis plastiek zakken, handschoenen, ... dan mag je deze meebrengen. Niet getreurd als je deze niet hebt: JCI voorziet ook heel wat materiaal.
   
 • DE PEUK er in ruimt zwerfvuil en peuken op Sint-Michiels op de World Cleanup Day. Er wordt afgesproken om 10 uur aan Vishandel De Dolfijn (Rijselstraat 38 - Sint-Michiels). Zo gaat het verder richting Boudewijnpark. Een aantal grijpers zal voor handen zijn, net als afvalzakken. Wie zelf een grijper heeft, breng die zeker mee.

Stad Brugge zet het hele jaar in op een propere stad en wie zin heeft, kan hier steeds zijn steentje toe bijdragen via de actie 'Fan van Brugge oltied Schoane'. Als je een opkuisactie organiseert, alleen of samen met je buurt, krijg je hiervoor gratis prikkers en afvalzakken ter beschikking. De World Cleanup Day is voor bestaande 'fans' misschien een ideale gelegenheid om de prikkers nog eens op te nemen en deel te nemen aan deze wereldwijde opruimactie.

 

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge