Deze zomer opnieuw een pop-up bar in het Graaf Visartpark!

24 mei 2017

Een pop-up bar in het Graaf Visartpark was één van de negen toekomstplekken tijdens de oproep naar ruimte in de stad. Via een online campagne haalden ze heel wat stemmen binnen en behoorden ze tot een toekomstplek die ondersteund werd door de toekomst van Brugge. Toekomstplekken zijn plekken waar op korte termijn concrete, vernieuwende projecten opgestart worden door een samenwerking van burgers / groepen / buurten die al dan niet bijdragen tot de lange termijnplannen van die plek en vooral dynamiek en extra initiatief willen creëren.

Het Visartpark is een aangename en veelgebruikte speel-, wandel- en rustzone voor buurtbewoners van alle leeftijden. Het is een toekomstplek met veel mogelijkheden als groene plek, buurtplek en potentiële waterplek. Jaarlijks worden er tijdens de zomervakantie heel wat activiteiten in het park georganiseerd. Er is een buurtfeest met ruim 250 buren, een ‘Picknick in het Park’ met zo’n 250 kinderen en volwassen, een Bal Populair met 200 à 300 dansende buren en een tweewekelijks kubb-tornooi. Als de zon schijnt, loopt het park vol spelende kinderen en pratende buren. Geregeld komt de ijskar langs. Het feestcomité van Kristus-Koning wil op die manier de sociale functie van het park versterken met een tweede editie van een pop-up bar tijdens de zomervakantie. Het wordt een ideale verpoosplek met een boek, een babbel en een blik op de spelende kinderen. 

De Visart pop-up bar gaat door van vrijdag 30 juni 2017 tot en met donderdag 31 augustus 2017. Openingsuren: dagelijks van 14.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag 8 juli 2017, vrijdag 21 juli 2017, zaterdag 5 augustus 2017 en zaterdag 19 augustus van 18.00 uur tot 22.00 uur.

Tweemaal per week organiseert het feestcomité van Kristus-Koning een activiteit rond de Visart pop-up bar zoals een kinderrommelmarkt, een dans- en tapasavond, breinamiddagen, knutselworkhops of een buurtwandeling. Voor de meeste activiteiten hoef je niet in te schrijven of te betalen.

Een greep uit de activiteiten

‘Picknick in het Park’ start de zomer op vrijdag 30 juni
De scholen sluiten hun deuren op vrijdagmiddag 30 juni. Als afscheid van het voorbije schooljaar en start van een mooie zomer verwelkomt het comité alle kinderen en hun ouders vanaf 11.45u in het Visartpark met hun picknick-mandje. In het kapsalon van 'Quoi?fuur' zorgen twee funky kappers met geschifte haardrogers voor kleur op jouw hoofd. Alle spelende kinderen worden die namiddag ook op een ijsje getracteerd.

Kinderrommelmarkt op zaterdag 1 juli
Op zaterdag 1 juli wordt de 'Visart pop-up bar' officieel geopend met een kinderrommelmarkt. Per stand wordt er een ruimte van 2 meter voorzien. Deelnemen is gratis voor inwoners van Kristus Koning, je betaalt vooraf enkel een waarborg van 10 euro die de dag zelf wordt terugbetaald. Schrijf je in via http://kristuskoning.brugsebuurten.be of mail jouw naam en adres naar stijn.dev@telenet.be. Jouw inschrijving als standhouder is definitief na de betaling van 10 euro waarborg op rekeningnummer BE40 0014 9659 9963.

Breng jouw vlees mee en wij bakken! ‘Open Barbecue’ op zaterdag 8 juli
Op zaterdag 8 juli is de ‘Visart pop-up bar’ uitzonderlijk open van 14u tot 22u. Het comité voorziet een open barbecue vanaf 17u:  je brengt je eigen vlees en groenten mee en ze bakken de hele avond jouw vlees op een grote barbecue met gloeiende kolen. Bestel nu jouw BBQ-colli bij slagerij Maertens en geniet van een barbecue met vrienden en buren in het Visartpark!

Dansen en tapas proeven in een zuiderse sfeer op vrijdag 21 juli
Op vrijdag 21 juli kan je tot 22u dansen en tapas proeven in een zuiderse sfeer. Die avond voorziet het comité enkele dansinitiaties en kan je vrij dansen met DJ B’latino. Je hoeft helemaal geen danservaring te hebben. Een danspartner meebrengen mag, maar hoeft niet. Chefkok Paul Hendrickx van restaurant Petite Aneth roert intussen in de potten en bereidt de heerlijkste tapas. Het feestcomité organiseert deze gratis dansavond in samenwerking met dansvereniging B-Salsa en restaurant Petite Aneth.

Cathie’s breinamiddagen
Breien is opnieuw hip! Haal je pennen en breiwol maar opnieuw boven. Op woensdag 5 juli en op woensdag 2 augustus kan je om 14 u aan de Visart pop-up bar terecht voor een breinamiddag. Cathie helpt je om geen steken te laten vallen. Je zit gezellig rond de tafel om breitips en ander nieuws uit te wisselen. Inschrijven vooraf hoeft niet. Ook kinderen en mannen zijn uiteraard welkom!

Knutselworkshops voor kinderen
Creatieve kinderen komen ook aan bod bij de Visart pop-up bar! Op woensdag 19 juli raken ze helemaal in de juiste sfeer en knutselen ze een eigen lampion in elkaar. Op woensdag 9 augustus staat er een workshop ‘mini piñatas’ gepland. Er worden piñata's gemaakt van papier-maché die gevuld worden met enkele verrassingen. Samen met je vrienden kan je er op het gepaste moment geblinddoekt tegen slaan tot de piñata breekt en zijn geheimen prijs geeft.

Dire Straits herleven op zaterdag 5 augustus tijdens een intiem luisterconcert
Sultans of swing. Money for nothing. Walk of life. Compressions brengt op zaterdag 5 augustus een intiem luisterconcert en een muzikale ode aan de legendarische Dire Straits. Naast swingende songs brengt Compressions ook meer intimistisch werk van singer-songwriter Mark Knopfler. De Brugse groep Compressions bestaat uit topmuzikanten met een ruime muzikale ervaring en een klassieke opleiding aan het Conservatorium.

Bal Populair: dansen in een sfeervol Visartpark op 19 augustus
De bomen in het Visartpark vormen ook dit jaar het sfeervolle decor voor het jaarlijkse Bal Populair. Op zaterdag 19 augustus wordt houten dansvloer opnieuw aangesleept, kruipt DJ Hubert achter de draaitafels en dans je de stramheid uit het lijf tijdens een nieuw Bal Populair. Op zondagvoormiddag kan je ontbijten en de tango dansen om helemaal af te kicken. Meer informatie: Maarten en Griet Van Maele-Cappelle - maartenvanmaele@skynet.be - 0474 60 05 07.

Blijf op de hoogte via de website van het feestcomité of de Facebookpagina van ‘Feestcomité Kristus Koning’.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot