De Triënnale moestuinbakken binnenkort in jouw buurt?

19 februari 2016

De twintig Triënnale moestuinbakken die afgelopen zomer aan het pop-up ecohuis aan de site van Dupont (‘Genencor’) stonden, verhuizen op vrijdag 1 april naar verschillende Brugse buurten waar ze door een peter of meter geadopteerd en samen met de buurt(school) verzorgd zullen worden.

Dit past in de doelstelling van de toekomst van Brugge om burgers actief mee te laten werken aan de stad. Moestuinbakken brengen mensen in de buurt samen. De bakken zullen, net als de toekomsttafels, herkenbare elementen worden op publieke en andere plekken en staan symbool voor samenwerking en sociale cohesie in de stad.

De bakken verhuizen binnenkort naar:

1.     Raakvlak - intergemeentelijke dienst voor Archeologie in Brugge en Ommeland (site Dupont, centrum) 

2.     Hoeve Hangerijn - ontmoetings- en belevingshoeve voor mensen met en zonder beperking (Gemeneweideweg-Zuid 113, Assebroek)

3.     Buurt West- en Oostmeers (binnenplein tussen West- en Oostmeers, centrum) 

4.     Buurtcomité 't Geburte (parking Prins Karellaan ter hoogte van nr. 25, Assebroek) 

5.     Basisschool Pim Pam Poen i.s.m. buurtcomité Stubbekwartier (Kardinaal Mercierstraat 56, Christus-Koning - let op: wegens verbouwingswerken zijn deze bakken hier nog niet beschikbaar) 

6.     Basisschool Sint-Lodewijkscollege (Spoorwegstraat 250, Sint-Michiels)

7.     Focus Brugge - dienst voor woonondersteuning aan personen met een fysieke beperking (Watervlietstraat 1 bus 11, Sint-Kruis) 

8.     Speling vzw - vzw die sociaal-artistieke projecten en activiteiten organiseert (Kleine Moerstraat 7, Brugge)

 

-> Heb je interesse om mee te helpen moestuinieren? Laat het ons weten en we brengen je in contact met de peter / meter van de bak. 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot