De toekomst van het Tempelhof en De Dijk door de ogen van zij die er vaak komen

6 februari 2020

Architectenbureau PTA nodigde op dinsdag 21 januari 2020 verenigingen en sleutelfiguren uit op een werksessie over de toekomst van De Dijk en Tempelhof. Dit in het kader van de lopende conceptstudie in opdracht van de Stad Brugge.

In november kwamen we een eerste keer in het kader van deze studie naar jullie toe. Vergezeld door een groep studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning die gedurende een week in Sint-Pieters leefden en er de bewoners, interessante plaatsen, samen met jullie ideeën en bezorgdheden beter leerden kennen.

Hierop werkten we tijdens deze denk- en doesessie verder, toegepast op de mogelijkheden op de sites De Dijk en Tempelhof.
De vragen ‘maakt een park de site aantrekkelijker? Hoe verbeteren we de bereikbaarheid? Welke activiteiten moeten er nog kunnen? ...' kwam deze avond aan bod, verspreid over drie werktafels.

Gebruikers weten beter dan wie ook hoe we deze plek en omgeving aantrekkelijker kunnen maken. De inspirerende voorbeelden, voorstellen van het studiebureau en de ideeën van de gebruikers werden uitgetekend op plan en zullen samengelegd worden tot enkele mogelijkheden die verder onderzocht zullen worden.

Nog voor de zomer komen we naar jullie toe om de stand van zaken aan iedereen voor te stellen. De studie zal in september afgerond zijn en een voorstel van aanpak bevatten hoe deze sportieve en recreatieve zone in het hartje van Sint-Pieters een plek wordt waar elke inwoner van Sint-Pieters graag komt.

Vragen of interesse om dit traject van nabij mee te volgen? Contacteer ons via toekomst@brugge.be

Zie ook

5 mei 2020

Met 'Zoden aan De Dijk' wil het buurtwerk Sint-Pieters mensen op een unieke manier informeren, maar vooral ook een hart onder de riem steken. Dat gebeurt via een 'creatieve klaagmuur' bij het buurt- en cultuurcentrum De Dijk.

21 november 2019

Benieuwd naar het resultaat van de studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning tijdens hun ontwerpweek op Sint-Pieters? Meer info in dit nieuwsitem.