De Langerei werd veroverd op 24 mei!

23 april 2015

In 2015 kiest Brugge resoluut voor de toekomst.  

Van 20 mei tot 18 oktober 2015 geven kunstenaars en architecten uit verschillende windstreken hun visie op het Brugge van morgen, een stad in volle ontwikkeling. In de openbare ruimte lonken 20 installaties naar het nieuwe Brugge, een potentiële metropool. Achttien internationale stemmen in een boeiend debat over stedelijkheid

Op zondag 24 mei opende Triënnale Brugge, Hedendaagse kunst en architectuur in de historische binnenstad, voor het grote publiek met een feestelijk programma. Tijdens de publieksopening werd de Langerei opengesteld voor zwemclubs en (niet-gemotoriseerde) watersport.

Veel Bruggelingen brachten via dit webplatform hun ideeën aan om de Reien voor veel meer te gaan gebruiken dan enkel voor de toeristische bootjes.
Is dat niet de natte droom van vele Bruggelingen? Reitjes waarin er niet alleen kan gezwommen worden, maar ook gepeddeld, gevaren en geplonsd? Op de openingsdag van de Triënnale werd er alvast flink gespetterd. De Langereizwemmers trokken baantjes, watersportclubs konden bootje varen en het publiek kon een toertje doen met de Zeescouts. 

Hiernaast was er een vlottenwedstrijd waar bij je - met een ploegje van minimaal 3 en maximaal 6 personen - deel kon nemen met een zelfgebouwd. De bedoeling was om met je vlot zo snel mogelijk bakken bier te transporteren op het water naar de pop-up bar die speciaal voor de publieksopening geïnstalleerd werd. Dit was een leuke en niet alledaagse manier om de bar via alternatief transport te bevoorraden. Niet alleen het snelste groepje viel in de prijzen, er waren ook nog leuke prijzen te winnen in de categorie design en kostuums. 

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot