De festivalzomer op het strand!

1 juli 2019

De festivalzomer is van start gegaan. In Zeebrugge betekent dat zon, zee, strand, de leukste muziek in de perfecte setting. Het strand van Zeebrugge is in augustus the place to be. Ben je een liefhebber van elektronische muziek? Dan is WECANDANCE echt iets voor jou! Ben je meer fan van reggae, dancehall en afro? Dan is Bomboclat echt het festival voor jou. 

WECANDANCE 

Het elektronisch beachfestival is dit jaar aan de 7e editie toe. Van 9 tot en met 11 augustus waan je je in safarithema op het strand van Zeebrugge. Het festival wordt ieder jaar groter! Dit jaar voegen de organisatoren een extra festivaldag toe aan het programma en komt er ook een 6e podium om nog meer te genieten van live optredens. Zin om te dansen? Er zijn heel wat muziekgenres te vinden op het festivalterrein. Hip hop, techno, house & disco, all-round, slow dance en live muziek, afwisseling verzekerd. 

WECANTASTE

Bij een festival hoort natuurlijk ook festivalfood! Bij We Can Dance zorgen verschillende lokale chefs voor een echte beleving. De organisatoren zijn voorstanders van lokale, seizoensgebonden producten. Ook sterrenchefs Sergio Herman en Sycro Bakker zijn van de partij om met deze producten magie op je bord te toveren. 

WECANDRESS

Heel wat festivalbezoekers kleden zich naar het thema. Dit jaar is het thema 'Safari Nomads'. Een coole safari jasje, een leuke hoed en beigetinten. Dit jaar zal je het zeker zien passeren op het festivalstrand. Het is vooral de bedoeling dat jij je eigen ding doet en dat je helemaal jezelf blijft tijdens het festival. 

WECANSUPPORT

Dit jaar steunt de We Can Dance 'African Parks', een organisatie die dieren en gebieden in Afrika beschermt. Daarnaast bant het festival ook alle plastieken rietjes. Men kiest voor vegetarische of veganistische gerechten en biedt ook sigarettenbuidels aan van de stad. 

Bomboclat Festival

Het einde van de zomer wordt feestelijk ingezet op het Bomboclat festival. Op 23 en 24 augustus vindt dit tropische muziekfestijn plaats op het strand van Zeebrugge. Voor de derde editie van Bomboclat zorgde de organisatie voor heel wat internationale artiesten. Muzikanten uit de Caraïben, Zuid-Amerika en Afrika komen afgezakt naar Zeebrugge om de zuiderse vibes naar West-Vlaanderen. 

Ook lokale producten zijn hier een belangrijk element. Met lokale producten maken de chefs internationale gerechten. Dit past perfect bij de muzikale sfeer! 

Heb je zin gekregen om deze festivals te bezoeken? Neem dan zeker een kijkje op de website van We Can Dance en Bomboclat Festival voor info en tickets. 

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge