De Belgiek komt naar je toe!

17 april 2018

De Belgiek

Maak de toekomst van Zeebrugge mee

Programma

 

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 april komt ‘de Belgiek’ - een mobiele cultuurzaal en voormalig lunapark - naar Zeebrugge. Tijdens dat weekend worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud in samenwerking met onder meer de plaatselijke verenigingen. Bezoekers kunnen er bovendien hun mening geven over de toekomst van Zeebrugge. De Belgiek wordt opgesteld op het terrein aansluitend op de volkstuintjes in de Venetiëstraat (Stationswijk).

De Belgiek

De Belgiek is een ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Er worden hierbij twee gelegenheden aan elkaar gekoppeld: enerzijds een ontmoetingsmoment in Zeebrugge over alle wijken heen én anderzijds een dialoogmoment over de laatste stand van zaken van het traject ‘de toekomst van Zeebrugge’.
‘Muziekcafé Belgiek’ maakt onderdeel uit van dit weekendvullend programma en is in organisatie van Brugge Plus. De Belgiek opent op vrijdag vanaf 20 uur en een uur later is er een gratis concert van ‘Derek & Maria’. Een divers programma met de Zeebruggenaar als rode draad doorheen het weekend.

Maak de toekomst van Zeebrugge mee

In 2015 won Stad Brugge een conceptsubsidie in kader van een wedstrijd die uitgeschreven werd door de Vlaamse overheid voor innoverende stadsvernieuwingsprojecten. Het project ‘de revitalisering van Zeebrugge’ viel hiermee in de prijzen en eind 2017 was de studie klaar. Voor het eerst heeft het stadsbestuur een allesomvattend verhaal voor Zeebrugge in handen, die als leidraad kan dienen bij ontwikkelingen om Zeebrugge een mooie toekomst te geven op korte, middellange en lange termijn. De klemtoon van de toekomst van Zeebrugge ligt op de visieontwikkeling voor Zeebrugge. De vele lopende processen en projecten worden in beeld gebracht en er wordt een toekomstkader geschetst met als doel Zeebrugge stapsgewijs op te waarderen. Aansluitend werd een actieplan ontwikkeld om deze uitdagingen aan te pakken. Dit plan bestaat uit de aanpak van elf cruciale plekken en de manier om die met elkaar te verbinden via een publiek raamwerk. Er worden ook tien beleidsacties uitgewerkt om Zeebrugge stap voor stap op te waarderen.

Het participatieplatform van de Stad Brugge – de toekomst van Brugge – gaat dat weekend in dialoog over ‘de toekomst van Zeebrugge’. De stand van zaken wordt op zaterdagmiddag toegelicht en de verschillende toekomstplekken komen aan bod. Hierbij is volop ruimte om ideeën, bemerkingen en aandachtspunten mee te geven. Op zondagochtend staat er een fietstocht gepland richting de cruciale plekken.

Programma

Wanneer Wat Organisator
Vrijdag 27 april I 20 - 1 uur Om 21 uur: muziekcafé met optreden van 'Derek & Maria' en aansluitend bruine kroeg Brugge Plus
Zaterdag 28 april I 14 - 18 uur Het participatieplatform van de Stad Brugge gaat in dialoog over ‘de toekomst van Zeebrugge’. De stand van zaken wordt toegelicht en de verschillende toekomstplekken komen aan bod. Hierbij is volop ruimte om je ideeën, bemerkingen en aandachtspunten mee te geven De toekomst van Brugge
Zaterdag 28 april I 14 - 18 uur Bar doorlopend open. Neem zelf een gezelschapsspel mee, maak
gebruik van het aanwezige spelmateriaal, neem deel aan de workshops of bekijken de film '70 mijl in vogelvlucht' van De Batterie
 De toekomst van Brugge
Zaterdag 28 april I 18 - 22 uur Programma aangeboden door de jongeren van WUK-kot (‘Weg Uit je Kot’, een initiatief
van Buurtsport Brugge). Doelgroep: 12-16 jaar. 18 uur: workshops buurtsport en 20 - 22 uur jongerenfuif
WUK-kot
Zondag 29 april I 10 uur Start 'de toekomst van Zeebrugge' on tour. Fietstocht langsheen de cruciale plekken uit de Zeebrugse toekomststudie. +/- 10 à 15 kilometer, met eigen fiets, kinderen onder begeleiding van een volwassene. Inschrijven via deze link. Start aan de Belgiek De toekomst van Brugge
Zondag 29 april I 12.30 - 15 uur

Programma uitgewerkt door ‘Wijk Up’
12.30 uur koud buffet (€ 15, vooraf inschrijven via deze link of in het buurtcentrum d'Oude Stoasie)
14.00 uur animatie ‘Wijk-Up style’!
15.00 uur accordeonist Martin De Winter

Wijk Up

Zondag 29 april I 12.30 - 17 uur Bar doorlopend open Wijk Up

Dit Belgiekweekend is een organisatie van Stad Brugge (de toekomst van Brugge), Brugge Plus, Buurtcentrum d’Oude Stoasie, verenigingen uit Zeebrugge en de Zeebruggenaar.

De folder van dit Belgiekweekend kan je nalezen via onderstaande link.

folder_belgiek_zeebrugge.pdf

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge