Camping Cohousing, Pop-up je buurt!

29 april 2019

Droom je ook wel eens van een warmere buurt waar je op je buren kan rekenen of een babbeltje met hen kan slaan? Heb je interesse in nieuwe vormen van wonen of wil je het concept leren kennen?
Tijdens de Samenhuizendagen op 18 en 19 mei organiseren Samenhuizen Brugge en Curando 'Camping Cohousing'. Tuinier samen met je buren of stel een ruimte in je huis open voor de buurt. Je komt alles te weten over nieuwe woonvormen zoals tuindelen, cohousing, zorgwonen, … Je bent welkom voor tal van workshops, voorstellingen, socio- en andere culturele activiteiten rond nieuwe woonvormen. Op vrijdag 17 mei wordt het weekend feestelijk geopend met de vertoning van de film ‘Et si on vivait tous ensemble’.

Wat is cohousing?

Verrijk je woning of appartement met ruimtes die je deelt met je buren. Een paviljoen, wasruimte, gastenkamers, berging, speelruimte... vele mogelijkheden om meer leef- en woonkwaliteit te creëren in en om je huis of appartement. Wonen en leven in een stad vraagt een inrichting van de stad met voldoende ruimte om te wonen en te werken. Geen makkelijke opdracht, daarom schenkt Samenhuizen Brugge VZW extra aandacht aan alternatieve woonvormen om de bewoonde oppervlakte te optimaliseren. De organisatie stimuleert gemeenschappelijk wonen in Brugge. Stoer Huus, Eikenberg en Plusloft zijn drie van hun cohousingprojecten in Brugge. Zo verscheen er ook al een idee op het ideeënplatform van de toekomst van Brugge in verband met cohousing. Zeker een interessant evenement voor Bruggelingen die meer wil te weten komen over nieuwe woonvormen! 

Wat houdt dit nu precies in en hoe ga je ermee aan de slag? 
Je ontdekt het tijdens het 'Camping Cohousing'-weekend van vrijdag 17 mei tot en met zondag 19 mei. Je komt te weten waarom de stoep zo belangrijk is om in contact te komen met je buren, hoe de Gentse leefstraten tot stand zijn gekomen, wat de cohousingprojecten in Brugge inhouden, ... 

Een greep uit het programma

vrijdag 17 mei 

 • 20 uur: officiële start
 • 20.30 tot 22.30 uur: vertoning van de film 'Et si on vivait tous ensemble' van Stéphane Robelin met aansluitend bar en de mogelijkheid om te kaarten. 

zaterdag 18 mei 

 • 9 uur: voorstelling Samenhuizen Brugge - Brugse projecten - wooncoop
             Tom Callebaut: G Lab - Toontjeshuizen
             doorlopend volksspelen 
   
 • 14 uur: leefstraten - Brugse buurtbank
               Sander van de Ham, auteur van het boek ‘De Stoep’
               een fietstocht langs de Brugse projecten
               doorlopend collectief spel
   
 • 21 uur: kampvuur 

zondag 19 mei 

 • 9 uur: cohousing Boldershof

Ontdek het volledige programma en alle sprekers via de website van Samenhuizen Brugge. 

Locatie 

Kom langs tijdens het cohousingweekend in het voormalig zorgcentrum Jeruzalem:
Rolweg (naast nummer 44) in Brugge. 

Inschrijven gebeurt vooraf via de website van Samenhuizen Brugge. De toegang is gratis. Voor de film betaal je 2 euro. 
 

Meer info?

Kan je niet wachten tot dan en ben je geïnteresseerd in andere woonvormen? Samenhuizen VZW organiseert regelmatig infosessies. Binnenkort staat er ook een infosessie op het programma over coöperatief wonen.

Voor meer informatie over cohousing, het evenement 'Camping cohousing' en de aankomende infosessies kan je terecht op info@samenhuizenbrugge.be , www.samenhuizenbrugge.be of via de Facebookpagina

Zie ook

23 juli 2019

Het stadsbestuur gaf groen licht voor de opening van een pop-up ginbar op de plaats van 't Zandlopertje. 

1 juli 2019

Kom elkaar ontmoeten tijdens Wijk Up in Zeebrugge