Breng een bezoekje aan de Wonderkamer

1 oktober 2019

De Biekorf (= de bibliotheek en het Cultuurcentrum) wordt de komende jaren grondig herdacht en verbouwd, in het kader van het stadsvernieuwingsproject De Stadsrepubliek. Recent werd hiervoor architectuurbureau Dertien12 aangesteld. De Wonderkamer werd in het leven geroepen om samen met jou te denken, te dromen en te bouwen over de toekomst van de Biekorfsite.

De Wonderkamer is een ruimte in de bibliotheek (op de benedenverdieping bij de stripafdeling) waar je je kan verdiepen in de Biekorfsite en het volledige Sint-Jakobskwartier. Je vindt er maquettes van de Stadsschouwburg gemaakt door jong en oud in kader van het project Quartier Publiek. Hier zie je hun visie over hoe de Stadsschouwburg er in de toekomst kan uitzien. De oude vergadertafel van het Schepencollege verhuisde naar de Wonderkamer en werd bekleed met het grondplan van het Sint-Jakobskwartier. Aan deze tafel kan je vergaderen en brainstormen over de buurt. Op dinsdagmorgen kan je er in gesprek treden met Elsie Roose van De Stadsrepubliek en Lennart Claeys van Dertien12.

Hoe zie jij De Biekorf als bibliotheek en cultuurcentrum van de toekomst?

Je kan je ideeën neerpennen op de brainstormbladwijzer. Je kan je idee ook on line via deze link indienen. We koppelen ze terug met het architectenbureau. 

Wil je wat meer weten over architectuur en stadsontwikkeling? Neem dan gerust een kijkje in de boekenkast of ga zitten in de zetel en geniet van enkele filmpjes.

Laat je inspireren in de Wonderkamer!

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

19 november 2019

De Biekorfsite wordt vanaf 2022 vernieuwd waarbij innovatie, energiebesparing en duurzaamheid de kernwoorden vormen voor deze ingrijpende verbouwingsplannen.

© Femke den Hollander