The Box: zuurstof voor startende ondernemers

5 april 2017

Ben je een creatieve of innovatieve ondernemer en op zoek naar een plug & play handelspand in Brugge om jouw winkelconcept uit te testen? Probeer dan The Box Brugge uit!

The Box Brugge vindt haar locatie binnen ‘De Makersrepubliek’: een plek in het centrum van Brugge waar je als publiek ondergedompeld wordt in boeiende expo’s, lezingen, workshops, co-creaties, ... van jonge makers en creatieve ondernemers. Ook als jonge ondernemer / maker kan jij in De Makersrepubliek terecht voor inspirerende sessies, netwerkevents, advies, maar ook voor het concept van The Box: een plug & play handelspand, waarbij je het pand voor een korte periode kan huren, je ondernemersconcept kan testen, de zaak inrichten alsof het die van jou is en klanten kan ontvangen. In De Makersrepubliek zijn ook Handmade in Brugge en het ondernemersplatform Turbo actief.

Ligging: Sint-Jakobsstraat 33, 8000 Brugge

Stebo vzw, de steden Genk, Gent, Mechelen en Turnhout, en de Stad Brugge sloegen de handen in elkaar om dit EFRO-project ‘The Box Vlaanderen’ uit te werken. The Box Brugge komt er in navolging van The Box Genk en The Box Gent en wordt zo één van de vijf locaties van The Box Vlaanderen.  In Brugge is het een kleiner formaat Box, maar met een prachtige etalage en superbe ligging.

The Box Brugge wordt ter beschikking gesteld aan marktconforme prijzen. Het is niet de bedoeling concurrentieel te zijn ten opzichte van de bestaande lokale handelaars. In de gebruiksprijs voor de ruimte - 45m² - zijn de vaste kosten zoals elektriciteit, internet, verwarming, bancontact, verzekeringen en alle nodige vergunningen inbegrepen. Ook modulair meubilair is voorzien, evenals extra promotie via The Box Vlaanderen. In een mum van tijd tovert elke creatieve startup deze ‘doos’ om tot zijn / haar gepersonaliseerde winkel.

Tijdelijke handel- en horecaconcepten

Ondernemers kunnen het pand voor een weekend, een week of 1 tot maximaal 3 maanden in gebruik nemen.

Heb je interesse om gebruik te maken van The Box Brugge? Neem dan contact op met Elsie Roose: elsie@republiekbrugge.be.

Met The Box Vlaanderen kunnen ondernemers ook langs de verschillende Boxen doorheen Vlaanderen trekken. Hierdoor kunnen ze buiten hun eigen regio makkelijk tijdelijke handel- en horecaconcepten uitproberen. De uitrol van The Box in Vlaanderen creëert zo meerdere try-out platforms voor (startende) ondernemers en geeft zuurstof aan de handelskernen waarin zij gelegen zijn. Meer info over dit project: economie@brugge.be.

Meer informatie vind je hier.

Zie ook

3 februari 2020

Een geslaagde publieksdag rond de plannen voor een nieuwe Biekorf op zondag 2 februari. Mooie opkomst, veel suggesties en een nerf battle voor de jongsten als apotheose!

28 november 2019

De Brugse Zarra Neirynck uit de Zwaluwenstraat op Christus-Koning lanceerde een tof initiatief: de 'Knikjesstraat'.

© Benny Proot