AMOK duikt De Stadsrepubliek in met onder meer Phonorama

4 november 2019

Tijdens AMOK (8-17 november 2019) duikt kunstencentrum KAAP de Brugse Stadsrepubliek in. De wijk wordt binnenstebuiten gekeerd, ongewone dingen op al even ongewone locaties. Muziek in alle vormen, talks en performance. AMOK verklankt, verbeeldt en verbindt de stad met meer dan 50 performances en zo’n 200 artiesten.

Het epicentrum van het festival bevindt zich in de Sint-Jakobsstraat. Er is de AMOK pop-up aan de overkant van De Republiek met een vinyl-shop, optredens, babbels, bar … en er is het Grand Café van De Republiek als AMOK meeting-point. Een aantal vertrouwde Republiek concepten werden overgoten met een AMOK saus. Een overzicht van het volledige programma vind je op www.amokbrugge.be.  

We zetten graag één van de projecten extra in de kijker:

Phonorama
Ga mee op geluidenjacht in De Stadsrepubliek 

In het kader van AMOK stellen KAAP en De Stadsrepubliek zich de vraag hoe mensen luisteren naar het leven in de buurt rond de Sint-Jakobsstraat en in de stad. Onder de noemer Phonorama gaat geluidskunstenaar Stijn Dickel (aifoon) de komende maanden samen op geluidenjacht met mensen die wonen, werken, leven of bewegen in deze buurt. De start van deze geluidenjacht is een 'sound walk' tijdens AMOK.

Stijn Dickel laat je op een verrassende manier de buurt ontdekken met een koptelefoon en een recorder in de aanslag. Na deze 'sound walk' word jij misschien wel één van de kapiteins van Phonorama. Of krijg je een 'eifoon', een opnametoestel in de vorm van een houten ei, om zelf op geluidenjacht te gaan.

Meer Stijn Dickel? Hij is ook één van de vier sprekers van Brieven aan de Stad 3!

✶ Phonorama kick-off & soundwalk⎜10 november 2019
✶ afspraak om 14u in De Republiek (Sint-Jakobsstraat 36), einde om 16u
✶ deze wandeling staat open voor iedereen die woont, werkt, leeft in De Stadsrepubliek
✶ gratis⎜inschrijven via elsie@republiekbrugge.be⎜meer info

Zie ook

19 november 2019

De Biekorfsite wordt vanaf 2022 vernieuwd waarbij innovatie, energiebesparing en duurzaamheid de kernwoorden vormen voor deze ingrijpende verbouwingsplannen.

© Femke den Hollander

15 november 2019

De Stad stelde in november 2019 het ruimtelijk deelplan rond het Ezelstraatkwartier voor. De buurt en gebouwen met erfgoedwaarde worden zo sterker gemaakt.