Toerisme verbinden met ecologie

Alex Verhoeven
Duurzaam verplaatsen, Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Duurzaamheid algemeen, duurzaam verplaatsen - fietsen, Duurzaam verplaatsen - Milieuvriendelijk vervoer
Nieuw idee
Brugge toeristische én econologische stad

Brugge toeristische én ecologische stad: Brugge als eerste Vlaamse én Belgische stad die toerisme verbindt met ecologie. Aanspreken van publiekstrekkers, horeca, ... hoe zij ecologie en duurzaamheid kunnen inbouwen in hun werking. Dit ook voor de mobiliteit: fiets, elektrische fietsen, scooters en vierwielers, openbaar vervoer met een alternatieve brandstof, ...

Brugs Ommeland: laadpalen voor elektrische fietsen en e-scooters voorzien, afspreken met de vele partners (zie ook de stad Eeklo), het creëren van een uitgebreid fiets-laadpalennet eventueel onafhankelijk van het elektriciteitsnet (zonne-energie).

Brugge als eerste stad zonder vervuilende brommertjes op fossiele brandstof (in Shangai zijn ze intussen verboden), maar enkel met elektrische scooters. Dit zorgt voor minder lawaai en minder vuile lucht.
Hiernaast enkel elektrische voertuigen voorzien tegen 2030 (of andere milieuvriendelijke voertuigen zonder diesel of benzine), met een gefaseerd groeipad. Het opstarten van een systeem van stillere, minder hinderlijke toelevering van handelszaken (stadsdistributie).

Het bevoordelen van parkeren door elektrische (of andere milieuvriendelijkere) voertuigen.

Nieuwe woonwijken toetsen met de duurzaamheidsmeter (zie ook de stad Gent).

Zoveel mogelijk 'open wateren' openstellen voor zwemmen (< zwemwaterkwaliteit); het uitbreiden van het project 'zomerzwemmen'.
 

Reactie

Sabine Simoens
Klinkt heerlijk!
Annelies
Veel zaken waar ik me kan in vinden. Vooral de overlast van de lawaaierige scooters is groot! Stof om over na te denken.

Jouw reactie