Terugplaatsen van maquette Sint-Donaaskerk

Treffen - Toerisme, Treffen, Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken, Treffen - Parken en pleinen
Nieuw idee
De maquette van de Sint-Donaaskerk, die vroeger op de burg stond, is destijds weggehaald om plaats te maken voor het paviljoen van Toyo Ito. 

De maquette van de Sint-Donaaskerk, die vroeger op de burg stond, is destijds weggehaald om plaats te maken voor het paviljoen van Toyo Ito. Deze verdient opnieuw een plaats op het plein, want is interessant voor Bruggelingen én bezoekers.

Reactie

Aukelyn
De toekomst van Brugge heeft de collega's van ruimtelijke ordening gecontacteerd in verband met dit idee. Hieronder kan je hun antwoord terugvinden. "De maquette staat veilig opgeborgen en het terugplaatsen is al talloze keren gevraagd. De maquette geeft een onjuist beeld van de Sint-Donaaskerk en dat is ook (een van) de redenen waarom het niet werd terug geplaatst. We hebben nog geprobeerd de maquette in het hotel (resten van koor Sint-Donaas) te plaatsen, maar ook dat was geen mogelijkheid. De maquette is een stuk van de geschiedenis, er wordt gekeken of het voorzien kan worden in de heraanleg van de Burg. Dit is echter geen zekerheid."

Jouw reactie