Open-Aperitief-Daken

Treffen, Treffen - Buurtinitiatieven
In uitwerking
Misschien is het een idee, naar analogie van de publieksbbq die in het Baron Ruzettepark is opgesteld, na te denken over enkele plaatsen in de stad (op de Vesten?), waar bewoners - op aanvraag - een straatfeest / vriendenfeest kunnen organiseren, waar ook een overkapping aanwezig is. Eveneens in het Baron Ruzettepark is er het jeugdlokaal waar een overkapping aan verbonden is. Deze maakt uiteraard deel uit van het jeugdlokaalgebouw en is te log en te zwaar, maar we zien regelmatig leuke gezellige drinks op de Vesten aan de 'molens' en er zijn zeker nog graspleinen langs de Vesten of in parkjes waar een luchtige constructie neergezet kan worden en bewoners een openluchtdrink kunnen organiseren waarbij regenweer niet noodzakelijk een tegenvaller moet zijn. Meerwaarde: mensen op een prettige manier samenbrengen

 

Stad Brugge

Reactie

Stef
Super idee! En er ook meteen een BBQ bij plaatsen. En er ook voor zorgen dat die nieuwe ontmoetingsplekken mooi verspreid zijn rond Brugge. Worden meteen ook hangplekjes voor jongeren. 3 vliegen in één klap.
Sofie.Verheye@b...
De Vrijwilligerscentrale die de organisatie van de Brugse buurtcheques op zich neemt, neemt dit mee voor hun planning in 2018. Kan bijvoorbeeld in de zin van 'mobiele' buurtfeesten zijn. Wel moet er bewaakt worden dat het buurtversterkend blijft.

Jouw reactie