Fietspad rond Brugge

Luc Broes
Duurzaam verplaatsen, duurzaam verplaatsen - fietsen
Nieuw idee

Creëer een doorlopend en effen fietspad rond Brugge. Het huidige fietspad vanaf het station tot voorbij de Gent- en Kruispoort en de molens wordt veel gebruikt, maar aan de Dampoort  houdt het plots op. De aansluiting naar de Komvest ontbreekt en de aanleg van deze 'missing link' zou het fietsen rond Brugge een stuk aangenamer maken. 

Reactie

Andries Neirynck
beste, Ik stelde dit al jaren geleden voor en Genencor was hiervoor bereid om aan mee te werken. Een houten constructie vanaf het punt met de brandweerkazerne tot aan de Dampoort bleek toen al haalbaar. Do it! Succes! Andries
Dumon Stefaan
Goed idee. Dit is echt een ontbrekende schakel aan de Dampoort. Maar over de gehele omtrek mag het fietspad wel wat breder (en in asfalt) en gescheiden van het voetpad. Het fietspad moet immers over grote delen gedeeld worden met de voetgangers.
De Clerck Stefaan
Vreemd dat U vind dat het fietspad ophoud aan de Dampoort. Nochtans is er aan beide zijden van de Fort Lapin een goed fietspad tot aan de Boudewijnbrug. Verder is er het brede fietspad langs de Sint-Pieterskaai. Je kan zelfs nog verder rijden langs de Steenkaai want ook daar is er een breed fietspad. De vernieuwde Scheepsdalebrug is eveneens goed voorzien net als de Scheepsdalelaan. Waarom u de aansluiting naar de Komvest ervaart als een missing link, is dus nogal vreemd. Tenzij je persé over één van de Dampoortbruggen wil rijden. Praktisch zou dan echter de bruggen zelf moeten verbreed worden en ook Wulpenstraat met eventueel zelfs het Sasplein en een stuk van de Potterierei aangepakt worden om die 'missing link' weg te werken. Geen idee hoe men die missing link volledig kan weg werken via Genencor. Een extra fietsersbrug die uitkomt op de Koolkerkste steenweg? Anders heeft het plan via Genencor weinig zin. (Vergeet trouwens niet dat daar ook nog een brandweerkazerne is.)
Lena Vereecke
Van mij mogen de fietsers op de vele oversteekplaatsen daar voorrang krijgen op de auto's.

Jouw reactie