Foodlab vragen overzicht

Uit de inzendingen van vragen in maart 2019, loten we 5 winnaars uit, zij ontvangen een moestuinstarterspakket (12 verschillende biozaden) .

Op 29 maart (19-20u)  is er een live facebook waar Angelo Dorny uw vragen zal beantwoorden.
Dit ter gelegenheid van de tentoonstelling Bruggesmaakt in Mijn Brugge waar u ook nog kans maakt op een van de 5 moestuinstarterspakketten (tot 30 maart) !

Vergeet dus niet je mailadres te vermelden (of te sturen naar leefmilieu@brugge.be
Info: https://foodlab.brugge.be/tentoonstelling-en-wedstrijd-in-mijn-brugge

 

Na maart kan je hier ook nog vragen stellen, de leden van Brugs Food Lab beantwoorden ze!

Zandgrond in Brugge, geschikt voor moestuin?
Ik kocht vorig jaar op Heerlijk Brugge een aantal bijvriendelijke planten. Er blijft quasi niks van over op mijn zandgrond. Daarom mijn vraag naar succesverhalen...
Hoe kan ik mijn slaplantjes beschermen tegen slakken
Wanneer mogen paprika planten naar buiten
Beste, We hebben 4 kinderen (lagere schoolleeftijd) die goesting hebben om te leren groentjes / fruit kweken. Graag willen we weten hoe we dit moeten aanpakken, zodat de kinderen succes kunnen oogsten bij het kweken van groentjes en de smaak te pakken krijgen om als hobby te moestuinieren. We hopen dat onze kinderen ook door zelf te tuinieren meer enthousiast zouden zijn om verse (zelfgekweekte) groentjes te willen eten. Advies om dit als ouders aan te pakken is meer dan welkom. Bedankt! PS: We hebben een serre & voldoende grond om te starten met een moestuin.
Meloenen in de serre: hoe laten leiden?
Ik wil dit jaar, net zoals vorig jaar, mijn pompenplanten langs mijn tuinhuis leiden. Echter, is het daar vrij donker en heb ik het gevoel dat de bijtjes mijn pompoenbloemen te weinig bevruchten, waardoor ik per plant slechts 3/4 pompoenen heb.
grond verversen moestuinbak

Pagina's