Zomerse vrijdagen op de Vismarkt

23 juni 2015

De Vismarkt moet dé plek in de stad worden, waar je al het lekkers uit de zee kan proeven. Een plek waar gastronomie en ontmoeting centraal staat. Een plek voor artisanale voeding, verfijnde producten en streekspecialiteiten. Het oorspronkelijke idee werd gelanceerd door de mensen van de denktank ‘het ei van Brugge’ en sindsdien werd dit door vele andere gesteund en verspreid. Via de toekomst van Brugge werden er een negental ideeën ingediend over de Vismarkt, gaande van een dansvloer, muziek en bloemen, speakers corner, tot allerlei evenementen en het herinrichten van het plein. 

Daarom kan je op vrijdagavond in juli en augustus terecht op de Vismarkt van 16 tot 20 uur voor een hapje en een drankje. Hiervoor wordt samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt en zal er een aanbod zijn aan wijn, vishapjes, kaas, ... Het initiatief leent zich perfect voor de trendy 'after work' formules; een leuke manier om het weekend in te zetten. 

Als de uitbaters en bezoekers het initiatief als positief ervaren, kan dit later worden uitgebreid. De ontmoeting op vrijdagavond is een eerste aanzet om de Vismarkt uit te bouwen tot een ontmoetingsplaats waar beleving en duurzame voeding centraal staat. De Vismarkt spreekt tot de verbeelding en heeft veel potentieel in zich. Zeebrugge is vlakbij; vis is een lokaal product dat ook perfect thuishoort in onze binnenstad. 
Wie weet kan de Vismarkt zo uitgroeien tot een trendy foodmarket naar het voorbeeld van een aantal steden. De uitvoering van dit idee zal in verschillende fases verlopen en wordt volop onderzocht, onder meer naar mogelijke bouwkundige ingrepen. 

Persartikel Het Laatste Nieuws

Zie ook

27 februari 2019

Vanaf eind maart tot het begin van de zomer trekt het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’.

30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.