Quartier PUBLIEK geeft aftrap 150 jaar Stadsschouwburg

De Koninklijke Stadsschouwburg
4 februari 2019

Om dit feestjaar niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, werkt het cultuurhuis samen met verschillende culturele verenigingen en wijkorganisaties.

De Batterie wordt hiervoor ingeschakeld. De Brugse kunsteducatieve organisatie is gespecialiseerd in participatieve trajecten en is daarom de ideale partner om de buurt intensief te betrekken bij het jubileum.

De Batterie tekent voor het artistieke en participatieve luik dat ze in samenwerking met de wijk (= de ruime buurt rond de Stadsschouwburg tot aan de Groenestraat, Lange Rei, Klaverstraat) willen realiseren.

Het project Quartier PUBLIEK gaat van start in februari 2019 en verloopt in verschillende fases.

In de etalages van het pand op de hoek van de Naaldenstraat en de Sint-Jakobsstraat krijgt de voorbijganger een kijk op foto's en filmpjes over het leven in de buurt. Buurtbewoners krijgen de kans om het documateriaal ook aan te vullen. De Batterie licht momenteel (periode februari - maart 2019) deur aan deur het project toe on zo de mensen warm te maken om foto- en filmmateriaal te delen. Nadien wordt er met het verkregen materiaal enkele montages gemaakt. De buurtbewoners kunnen het proces van de montage helemaal meevolgen tijdens een masterclass. Tijdens deze masterclass ontwikkelen de buurtbewoners vanuit het archief een montage die de kijk op de buurt weergeeft.

Dit is de aanzet voor de start van de tweede fase van het project, waarbij buurtbewoners hun kijk op de toekomst kunnen vertalen in maquettes.

Tijdens de zomer van 2019 wordt de hele buurt opgeroepen om samen te werken aan de uiteindelijke realisatie van het project.

Doe mee!

WIl je hier als buurtbewoner aan meewerken? Beschik je over foto- en beeldmateriaal (dit mag zeer divers zijn, gaande van architecturale beelden tot ontmoetingsmomenten) van deze wijk? Neem dan zeker contact op met De Batterie

Zie ook

14 februari 2019

Boost je buurt en kom langs tijdens de start van het nieuw buurtjaar op woensdag 27 februari. 

7 december 2018

Lees hier het sfeerverslag van het opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid.

Interactieve werktafel opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid