Proef de toekomst in (H)eerlijk Brugge

10 augustus 2017

Op zondag 27 augustus 2017 lieten Stad Brugge en het Food Lab je proeven van duurzame en innovatieve voeding in hartje Brugge (Astridpark).
Het Food Lab is een kennis- en ontmoetingsplatform van stakeholders (middenveldorganisaties) die expertise hebben rond drie thema’s (stadslandbouw, korte keten en voedselverlies) én lokale beleidsmakers.
Binnen het platform van de toekomst van Brugge werden hiernaast ook heel wat ideeën ingediend over duurzame en lokale voeding.

Via allerhande doe- activiteiten en proevertjes kwam je er op die dag alles te weten over:

  • zelf je groenten telen
  • stadslandbouw
  • lekkere receptjes met lokale ingrediënten
  • minder vlees eten
  • tips om minder voedsel te verspillen
  • fairtrade en biologische producten

Op het menu

om 11 u.: première kortfilm duurzame voeding (Magdalenakerk)

van 11 u. - 17 u.:

van 11u-19u: Local Heroes

van 19 u. tot 22 u.: Schuif aan aan de Lange Tafel!

Je kreeg er de kans om in een uniek kader uitgebreid te proeven van al het lekkers dat onze streek te bieden heeft. Je kreeg er vijf gerechtjes, bereid door topchefs, geserveerd.

Zie ook

31 oktober 2017

Heel wat interessante sprekers voor jong en oud tijdens het fietsival van 26 oktober. Zo'n 400 aanwezigen beleefden een interessante dag over Brugge fietsstad. Onder meer de Brugse fietsfacts werden voorgesteld en er was een hoekje om mee te werken aan een participatieve fietskaart. Herbeleef het Fietsival hier of ontdek het als je er niet bij kon zijn!

19 oktober 2017

De revitaliseringsstudie over Zeebrugge is klaar en stelt ingrepen voor in de openbare ruimte