Neem een verfrissende duik in de Brugse reien

20 maart 2019

Deze zomer kan je weer zwemmen in de Brugse reien. Stad Brugge zal tijdens de zomermaanden een zwemzone inrichten in de Coupure. Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september kan iedereen dagelijks en bij mooi weer zwemmen tussen 11 en 20 uur. Dit project is een realisatie van een idee ingediend via de toekomst van Brugge en ging eerder ook al door tijdens de Triënnale in 2015 en 2018. Redders zullen toezicht houden en instaan voor EHBO. De stad werkt stapsgewijs aan de verbetering van de waterkwaliteit van de reien. Het stadslabo controleert de waterkwaliteit voortdurend en ziet een positieve evolutie. Daardoor krijgt iedereen deze zomer de kans opnieuw de kans om te zwemmen in de reitjes.

Tijdens Triënnale Brugge 2015 kon het grote publiek vanaf een installatie van Atelier Bow-Wow, het water in tijdens de weekends in juli en augustus. Dat kende een groot succes en werd tijdens Triënnale Brugge 2018 herhaald in de Coupure met een installatie van selgascano. Nu wordt het idee opnieuw gelanceerd waarbij de zwemliefhebbers iedere dag kunnen genieten van een plons in de Brugse reitjes. Om nachtlawaai en - hinder te voorkomen, is het platform buiten de bewaakte uren niet toegankelijk. 

Zin om dit gerealiseerde idee te ontdekken? Kruis het alvast aan in je agenda. 

Waar?

In de Brugse rei langs de Coupure.

Wanneer?

Van zaterdag 29 juni tot zondag 1 september kan iedereen dagelijks, bij mooi weer zwemmen tussen 11.00 en 20.00 uur.

Meer info

Later volgt meer informatie via de website van de stad en de toekomst van Brugge en via social media. 

 

© Tom Leentjes

© Jan D'Hondt

Zie ook

27 februari 2019

Vanaf eind maart tot het begin van de zomer trekt het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’.

30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.