Kinderen werken aan project rond Brugge fietsstad

26 september 2017
In het kader van het project ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’, wordt de mening van kinderen en jongeren over fietsen in Brugge integraal meegenomen. Om dit te doen, konden de Brugse scholen intekenen op vijf workshops waar de leerlingen op een creatieve manier hun mening kunnen geven over wat een fietsvriendelijk Brugge voor hen betekent. Dit uit zich in kwalitatieve stadsvlaggen die vanaf de week van het Fietsival (week 23/10) zullen uithangen in de winkelstraten en aan de betreffende scholen.

Er werd hiervoor een oproep gelanceerd en een zeventigtal leerlingen (uit Brugge centrum, Brugge noord en een deelgemeente) uit het zesde leerjaar werkt de komende weken samen met De Batterie aan dit project waarbij ze nadenken over Brugge fietsstad. Waar liggen voor hen de drempels om op de fiets te springen? Welke ingrepen stimuleren hen juist om naar de fiets te grijpen?

Interesse wat dit oplevert? Ontdek binnenkort de stadsvlaggen in het stadsbeeld en luister naar hun verhaal tijdens het Fietsival op 26/10. Inschrijven voor dit Fietsival kan hier

Zie ook

7 december 2018

Op donderdagmiddag 29 november vond in de cultuurzaal van Daverlo het opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid plaats. Hoe gingen stadsdiensten, verenigingen en Bruggelingen het afgelopen jaar met het thema eenzaamheid aan de slag? Welke acties kunnen anders of beter? Waar moet nog meer op ingezet worden? Een boeiende namiddag met zo'n 130 aanwezigen. 

Interactieve werktafel opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid
30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.