Inspirerende (burger)projecten tijdens de Triënnale

26 juni 2018 tot 31 augustus 2018

Eind januari vond een brainstorm plaats voor burger- en andere projecten tijdens de Triënnale. Het thema 'the liquid city' sluit nauw aan bij het doel van de toekomst van Brugge: het stimuleren van interacties en initiatieven, het omgaan met de veranderende menselijke relaties in onze samenleving, maar ook het gegeven van een vloeiende, open stad die omgeven is met water.

Heel wat ideeën werden concreet uitgewerkt en kan je de komende maanden ontdekken. Denk onder meer aan een alternatief avondparcours door lokale kunstenaars, een tangowandeling, het project G-Lab, De Tank voor jonge creatievelingen, een water zomerkamp, een natuursafari, nieuwe ontmoetingsplekken en nog veel meer.

De toekomst van Brugge bekeek waar linken gelegd konden worden en stond mee in voor het onderzoeken van de haalbaarheid van heel wat initiatieven.
Op basis van alle input, werd een brochure opgemaakt waarin de 21 projecten gebundeld werden.

Wil je het volledige programma ontdekken? De brochure vind je alvast via onderstaande link of in het centraal infopunt van de Triënnale aan de Poortersloge, in het Huis van de Bruggeling, in ‘Mijn Brugge’, in de bibliotheek en in de dienst burgerzaken van de gemeente afdelingen.
Wens je een exemplaar per post te ontvangen? Stuur een mailtje met je naam en adres naar toekomst@brugge.be.

brochure_projecten_tijdens_de_triennale_inspired_by_de_bruggeling_web.pdf

Zie ook

30 augustus 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken. Want een verzorgde en levendige buurt bevordert de sociale interactie en zorgt ervoor dat bewoners zich veiliger en gelukkiger voelen. We zetten enkele mogelijkheden en tips voor je op een rij en geven mee hoe de Stad je hierbij kan helpen.

28 augustus 2018

De 'boost je buurt'-dag van 8 september wordt uitgesteld naar een later tijdstip.