Inspirerende (burger)projecten tijdens de Triënnale

26 juni 2018 tot 31 augustus 2018

Eind januari vond een brainstorm plaats voor burger- en andere projecten tijdens de Triënnale. Het thema 'the liquid city' sluit nauw aan bij het doel van de toekomst van Brugge: het stimuleren van interacties en initiatieven, het omgaan met de veranderende menselijke relaties in onze samenleving, maar ook het gegeven van een vloeiende, open stad die omgeven is met water.

Heel wat ideeën werden concreet uitgewerkt en kan je de komende maanden ontdekken. Denk onder meer aan een alternatief avondparcours door lokale kunstenaars, een tangowandeling, het project G-Lab, De Tank voor jonge creatievelingen, een water zomerkamp, een natuursafari, nieuwe ontmoetingsplekken en nog veel meer.

De toekomst van Brugge bekeek waar linken gelegd konden worden en stond mee in voor het onderzoeken van de haalbaarheid van heel wat initiatieven.
Op basis van alle input, werd een brochure opgemaakt waarin de 21 projecten gebundeld werden.

Wil je het volledige programma ontdekken? De brochure vind je alvast via onderstaande link of in het centraal infopunt van de Triënnale aan de Poortersloge, in het Huis van de Bruggeling, in ‘Mijn Brugge’, in de bibliotheek en in de dienst burgerzaken van de gemeente afdelingen.
Wens je een exemplaar per post te ontvangen? Stuur een mailtje met je naam en adres naar toekomst@brugge.be.

brochure_projecten_tijdens_de_triennale_inspired_by_de_bruggeling_web.pdf

Zie ook

18 juli 2018

Op zaterdag 8 september organiseert de toekomst van Brugge haar vijfde festival. We willen in deze editie samen met heel wat partners de Brugse buurten en Bruggelingen een boost geven. Het wordt een gevarieerde dag voor jong en oud met lezingen, workshops, een hapje en een drankje, een buurtinspiratiemarkt, een ideeënmuur, kinderopvang, animatie, een buurtfeest en nog veel meer. Ontdek hier het programma en schrijf je in!

28 juni 2018

Het ontvangstgebouw voor cruisetoeristen in Zeebrugge is klaar met een check-in zone, een winkel, een restaurant en een verdieping om evenementen te organiseren.