Idee hondenloopweide een stap vooruit

3 november 2017

Goed nieuws voor hondenbaasjes- en liefhebbers: binnenkort start de Stad met de aanleg van een hondenloopweide op het domein van de Koude Keuken op Sint-Andries. Het stuk grasland ten noorden van het kasteel wordt hiervoor vrijgemaakt en het terrein zal zo'n 1.600 m² bedragen, de omtrek een goeie 200 meter.

Er werden hierover een tweetal ideeën ingediend op het platform van de toekomst van Brugge: een hondenloopweide op Sint-Andries voorzien en hondenloopweides in de deelgemeenten en het centrum.

Aan de buitenzijde van de twee ingangen voor bezoekers, komen infoborden met daarop het reglement van de weide, aan de binnenzijde worden twee vuilnisbakken geïnstalleerd. Binnenin de weide worden twee zitbanken geplaatst. Elf hazelaars worden in drie groepen aangeplant om een gevarieerde zone te creëren. Om hun groei te verzekeren, worden de hazelaars in het begin omheind door een afsluiting uit geknoopt draadgaas. Enkele boomstammen in de weide zullen voor een extra spelelement voor de honden zorgen.

Naast de hondenloopweide wordt een plek ingericht om er een kunstwerk ter nagedachtenis van overleden huisdieren te plaatsen. Een meerstammige boom en een zitbank zullen de gedenkplaats inkaderen.

Mits een correct toezicht van de eigenaars én het opruimen van hondenpoep, heeft een hondenlosloopweide alleen maar troeven. Zo wordt de hondenweide een mooi, groene ontmoetingsplek in de stad.

Zie ook

18 juli 2018

Op zaterdag 8 september organiseert de toekomst van Brugge haar vijfde festival. We willen in deze editie samen met heel wat partners de Brugse buurten en Bruggelingen een boost geven. Het wordt een gevarieerde dag voor jong en oud met lezingen, workshops, een hapje en een drankje, een buurtinspiratiemarkt, een ideeënmuur, kinderopvang, animatie, een buurtfeest en nog veel meer. Ontdek hier het programma en schrijf je in!

28 juni 2018

Het ontvangstgebouw voor cruisetoeristen in Zeebrugge is klaar met een check-in zone, een winkel, een restaurant en een verdieping om evenementen te organiseren.