Idee hondenloopweide een stap vooruit

3 november 2017

Goed nieuws voor hondenbaasjes- en liefhebbers: binnenkort start de Stad met de aanleg van een hondenloopweide op het domein van de Koude Keuken op Sint-Andries. Het stuk grasland ten noorden van het kasteel wordt hiervoor vrijgemaakt en het terrein zal zo'n 1.600 m² bedragen, de omtrek een goeie 200 meter.

Er werden hierover een tweetal ideeën ingediend op het platform van de toekomst van Brugge: een hondenloopweide op Sint-Andries voorzien en hondenloopweides in de deelgemeenten en het centrum.

Aan de buitenzijde van de twee ingangen voor bezoekers, komen infoborden met daarop het reglement van de weide, aan de binnenzijde worden twee vuilnisbakken geïnstalleerd. Binnenin de weide worden twee zitbanken geplaatst. Elf hazelaars worden in drie groepen aangeplant om een gevarieerde zone te creëren. Om hun groei te verzekeren, worden de hazelaars in het begin omheind door een afsluiting uit geknoopt draadgaas. Enkele boomstammen in de weide zullen voor een extra spelelement voor de honden zorgen.

Naast de hondenloopweide wordt een plek ingericht om er een kunstwerk ter nagedachtenis van overleden huisdieren te plaatsen. Een meerstammige boom en een zitbank zullen de gedenkplaats inkaderen.

Mits een correct toezicht van de eigenaars én het opruimen van hondenpoep, heeft een hondenlosloopweide alleen maar troeven. Zo wordt de hondenweide een mooi, groene ontmoetingsplek in de stad.

Zie ook

20 december 2017

Zie je een link tussen jouw project / idee en het thema van de Triënnale of één van de kunstwerken en heb je een concreet voorstel / idee om te doen of te organiseren tijdens de Triënnale? Zoek je nog partners om dit verder uit te werken? Kom naar het brainstorm moment op dinsdagavond 30 januari van 19 tot 22 uur in de Brugse Vrijwilligerscentrale.

15 december 2017

Stad Brugge haalt met het project ‘De Stadsrepubliek’ een bedrag van twee miljoen euro binnen.