Idee hondenloopweide een stap vooruit

3 november 2017

Goed nieuws voor hondenbaasjes- en liefhebbers: binnenkort start de Stad met de aanleg van een hondenloopweide op het domein van de Koude Keuken op Sint-Andries. Het stuk grasland ten noorden van het kasteel wordt hiervoor vrijgemaakt en het terrein zal zo'n 1.600 m² bedragen, de omtrek een goeie 200 meter.

Er werden hierover een tweetal ideeën ingediend op het platform van de toekomst van Brugge: een hondenloopweide op Sint-Andries voorzien en hondenloopweides in de deelgemeenten en het centrum.

Aan de buitenzijde van de twee ingangen voor bezoekers, komen infoborden met daarop het reglement van de weide, aan de binnenzijde worden twee vuilnisbakken geïnstalleerd. Binnenin de weide worden twee zitbanken geplaatst. Elf hazelaars worden in drie groepen aangeplant om een gevarieerde zone te creëren. Om hun groei te verzekeren, worden de hazelaars in het begin omheind door een afsluiting uit geknoopt draadgaas. Enkele boomstammen in de weide zullen voor een extra spelelement voor de honden zorgen.

Naast de hondenloopweide wordt een plek ingericht om er een kunstwerk ter nagedachtenis van overleden huisdieren te plaatsen. Een meerstammige boom en een zitbank zullen de gedenkplaats inkaderen.

Mits een correct toezicht van de eigenaars én het opruimen van hondenpoep, heeft een hondenlosloopweide alleen maar troeven. Zo wordt de hondenweide een mooi, groene ontmoetingsplek in de stad.

Zie ook

16 april 2018

Lissewege heeft dringend nood aan hedendaagse sport- en socioculturele voorzieningen. Eén van die sites waar dit mogelijk is, is de voormalige gemeenschapsschool 'De Regenboog' in de Scharphoutstraat. Deze wordt momenteel gebruikt door verschillende verenigingen, maar verkeert in slechte staat. De toekomst van Brugge wil daarom graag jouw mening over deze plek. Wat zijn jouw wensen voor de toekomst van de Scharphoutsite? Vul de vragenlijst in en laat het ons weten!

17 april 2018

Het weekend van 27-29 april komt ‘de Belgiek’ - een mobiele cultuurzaal - naar Zeebrugge. Je kan je mening geven over de toekomst van Zeebrugge.